De 1400 de ori INTERES ARGEŞEAN

Astăzi aveţi în faţa dumneavoastră numărul 1400 al ziarului INTERES ARGEŞEAN. Dacă e mult sau e puţin, dumneavoastră, cititorii noştri, puteţi spune. Pentru noi, cei care îl scriem, e mult în faţă şi mult în spate.

INTERES ARGEŞEAN a apărut pe 25 septembrie 2008, atunci când presa scrisă părea să aibă un viitor luminos. A apărut criza economică, ziarele au avut probleme mari, mari şi importante titluri au dispărut sau au trecut exclusiv pe online. La Curtea de Argeş ziarele au rezistat şi au mers mai departe, iar INTERES ARGEŞEAN a făcut la fel. Am scris cronica clipei în fiecare zi până în 2015, când am devenit săptămânal, dar ediţia online a ziarului vă ţine la curent zilnic cu ce se întâmplă, unde şi cum.

În cei nouă ani de când suntem pe piaţă am scris despre multe dintre problemele pe care noi, argeşenii, le avem, dar şi despre bucuriile, satisfacţiile, succesele noastre, ale comunităţii locale. Am trăit împreună şi bune şi rele, şi pe toate le-am scris aici, în ziar, şi pe site-ul nostru, www.interesargesean.ro

Am trecut împreună prin câteva administraţii locale şi am colaborat cu doi primari. Nu pot să fac acum, în câteva rânduri, cronica celor nouă ani, am făcut asta în 1400 de numere de ziar, dar un lucru pot să spun cu certitudine – am încercat, şi vreau să cred că am şi reuşit, să fim corecţi în ceea ce-i priveşte pe ei şi administraţiile lor. Am scris despre nereguli şi despre reguli, am relatat evenimente, am deplâns necazurile şi nenorocirile şi am informat cu privire la toate. Nu a fost uşor, dar atât timp cât îţi faci meseria cu pasiune şi din pasiune nimic nu e greu. Vreau să le mulţumesc colegilor mei actuali şi foşti pentru toate cele 1400 de ziare la care au muncit serios, onest şi cinstit, lucrând la fiecare număr ca şi când ar fi fost primul şi ultimul.

Cred că presa din Curtea de Argeş şi-a câştigat pe merit un loc în comunitate, în ciuda fricţiunilor, uneori colegiale alteori mai mult decât atât. Ziarele serioase şi bine intenţionate rezistă şi merg mai departe având în spate sutele şi miile de cititori datorită cărora apar pe tarabe de ani de zile şi vor mai apărea încă mulţi de acum încolo, iar INTERES ARGEŞEAN  este unul dintre ele.

1400 de numere de ziar e mult, pentru că am luptat pentru fiecare dintre ele, iar a doua zi am luat-o de la capăt, chiar dacă nu toată lumea a înţeles care e rostul şi menirea unui ziar şi a unui ziarist. Noi putem doar să scriem, nu să facem. Noi scriem despre o problemă de pe o stradă, nu putem să o rezolvăm.  O semnalăm iar cei care sunt plătiţi să le rezolve trebuie să facă asta. Cineva ne-a reproşat că nu rezolvăm problema canalizării de pe strada Râmnicu Vălcea şi că bucureştenii beau apă în care se deversează canalizarea menajeră. Am scris despre această problemă, nu putem noi, cei din redacţie, să mergem pe strada Râmnicu Vălcea cu lopeţi şi cazmale şi să refacem canalizarea. Nu asta e treaba noastră, asta trebuie să facă alţii.

Am scos pe piaţă 1400 de numere de ziar în nouă ani. E mult?E puţin? Oricum ar fi, mergem mai departe şi vă invităm să ne fiţi alături, ca şi până acum. Drumul este sinuos, dar avem în faţă obiectivul declarat încă din 25 septembrie 2009 – Interesul dumneavoastră este scopul demersului nostru jurnalistic, iar la capătul zilei vom fi fericiţi dacă dumneavoastră, cititorii noştri, veţi fi un pic mai buni sau  măcar  mai informaţi. Vă aşteptăm în fiecare zi de acum încolo, să ne citiţi, să veniţi la redacţie, să vă împărţiţi viaţa cu noi. De la noi, cu drag, pentru dumneavoastră, un ziar adevărat, cu subiecte adevărate, cu oameni şi despre oameni adevăraţi.

Laura Ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email