Aproape un miliard şi jumătate de lei vechi cheltuieşte, în acest an, administraţia locală pentru Strategia de dezvoltare a municipiului în perioada 2014 – 2020. Drept este că am pierdut deja trei ani din perioadă, iar realizarea Strategiei este la început. Planurile celor care fac planul de dezvoltare a municipiului sunt măreţe de-a dreptul şi au fost creionate în urma celor două întâlniri pe care specialiştii le-au avut cu oameni de afaceri şi reprezentanţi ai instituţiilor din municipiu. Astfel, propunerile participanţilor la cele două seminarii care au avut loc până acum vizează „valorificarea tradiției istoriei orașului, dezvoltarea unui sistem de târguri regale (toamnă, iarnă), recuperarea unor meserii tradiționale (tradiții argeșene) și dezvoltarea unor microsisteme de producție pentru oțetul de prune și uleiul de nuc”, astfel încât „municipiul Curtea de Argeș să devină primul oraș ecologic din România”.
De asemenea, strategie prevede că e necesară „asigurarea unui sistem de valorificare corespunzător a spațiului din față Mănăstirii Curtea de Argeș și pregătirea acestuia pentru dezvoltarea unor evenimente pentru primirea turiștilor, limitarea comerțului stradal din față mănăstirii; spații amenajate pentru sărbători, parcări”. Conlcuzia importantă a dezbaterilor de până acum este că municipiul Curtea de Argeș trebuie să devină „o destinație mai bună din punct de vedere turistic; să devină cel mai curat oraș din România”.
Municipiul mai are nevoie de „dezvoltarea unui centru de informare turistică și propunerea unui calendar anual al tuturor evenimentelor desfășurate în Curtea de Argeș” şi de „reorganizarea unităților educaționale la nivelul orașului prin comasare și specializare în raport cu dinamică populației și cerințele pieței forței de muncă”.