Elevii Şcolii “Basarab”, rezultate extraordinare la olimpiada de cultură civică

Ziua de sâmbătă, 11 martie, a adus multă bucurie elevilor și profesorilor Școlii Gimnaziale „Basarab I”. Olimpiada de educație civică pentru clasa a IV-a, respectiv cultură civică pentru clasa a VIII-a a declanșat un ropot de aplauze din partea colegilor care au susținut participanții.  Cele două echipaje de clasa a IV-a: Donu Alexandra – Neacșu Alexandru și Stoica Izabela – Pătru Lavinia au obținut mențiune (8,20), respectiv premiul I (9,80), lucrare calificată la etapa națională. Tot cu rezultat calificat pentru etapa națională s-au întors și Mincea Adina și Cojocaru Ana, elevele clasei a VIII-a.

Ce a însemnat pentru elevi participarea la olimpiadă

„Participarea la olimpiadă ne ajută să ne familiarizăm cu examenele ce vor urma, să gestionăm emoțiile și să le utilizăm în mod constructiv. Ne-a bucurat foarte mult faptul că școala noastră a ocupat prima poziție pe tabelul rezultatelor și dorim să repetăm experiența și anul viitor.” (Donu Alexandra, Neacșu Alexandru)

„Olimpiada de educație civică a fost o experiență frumoasă pentru noi. Subiectele au fost accesibile. Această temă am îndrăgit-o de la clasă și am învățat cu multă plăcere.” (Stoica Izabela, Pătru Lavinia)

„Participăm la olimpiada de educație civică din clasa a III-a. Adunând o asemenea experiență, rezultatul ne-a adus o bucurie imensă. Aflându-ne la trecerea spre liceu, ne dăm seama că toate emoțiile acumulate de la fiecare etapă ne-au ajutat să trecem mai ușor prin febra concursurilor și să înțelegem cum trebuie să ne pregătim.” (Mincea Adina, Cojocaru Ana).

Felicităm efortul depus de elevii noștri și ne dorim să-i vedem în fruntea clasamentului și la următoarea etapă.

 

Prof. Loredana Andreea Oprea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email