Cineva vânează postul dlui. Bolovan

Eu cred că e cineva, persoană importantă, care i-a pus gând rău directorului SC Aquaterm, dl. Ion Bolovan. Nu susţin că activitatea domniei sale e fără pată, că nu s-ar fi putut face mai multe lucruri pentru creşterea calităţii apei, pentru eliminarea avariilor şi pentru împiedicarea vidanjei să arunce în gurile de canal de lângă case sau din piaţă a conţinutului, dar sunt convinsă că abia acum s-a gândit cineva că e naşpa cu Aquatermul pentru că acelaşi cineva, sau poate altul, vânează postul dlui. Bolovan.
S-a spus că are salariul prea mare, că ţevile se sparg prea repede şi prea des, că apa are o calitate execrabilă, că dl. director se îmbracă prea colorat. Acestea sunt lucruri vechi, de ce abia acum au ajuns să nu le mai convină unora?! De atâţia ani e şeful utilităţilor din municipiu dl. Bolovan, iar calitatea apei şi a ţevilor e cam aceeaşi dintotdeauna, aşa că mă întreb de ce până acum nu s-a luat nicio măsură. Parcă aleşii locali, căci ei îl vor debarcat din funcţie pe director, şi fac asta când vor ei, nu când au vrut cetăţenii care plătesc taxe şi impozite, au aflat acum că apa e murdară iar reţelele vechi. Au aflat acum, sau acum a apărut persoana cea mai potrivită pentru această funcţie, persoana din faţa căreia dl. Bolovan trebuie să fugă?!
La Curtea de Argeş nimic nu se întâmplă pur şi simplu, am învăţat asta din experienţa mea de peste 15 ani de presă. Indiferent cât de mult ar cere cetăţenii un lucru, schimbarea unui director care pare slab sau nepregătit, spre exemplu, până când schimbarea nu devine convenabilă sau utilă cuiva nu se petrece nimic. Dacă e un interimat, se prelungeşte interimatul, dacă e un şef incompetent, se prelungeşte incompetenţa până când apare cel mai bun dintre cei care ar putea să ocupe funcţia, cel care are, pur întâmplător, o „oarecare” legătură cu cineva cu putere de decizie, o oarecare culoare politică sau un număr de afişe lipite prin campaniile electorale.
Vorbind acum despre Aquaterm, se invocă lipsa Consiliului de Administraţie, lucru care este ilegal. Păi, îi întreb pe domnii consilieri, foşti şi actuali, din 2008 nu mai are societatea care furnizează utilităţile un Consiliu de Administraţie, de ce abia acum aţi descoperit legea şi ilegalitatea?!De ce acum şi nu atunci, pentru că dl. director a tăiat şi a spânzurat în toţi aceşti ani, nu cumva în această perioadă nu a existat nimeni suficient de interesat de postul de director?!
Apa de la robinet are aceeaşi culoare de ani buni, acum nu e nici mai rea, nici mai bună, iar avariile apar cu aceeaşi frecvenţă. Nu susţin că dl. Bolovan este cel mai potrivit pentru funcţie, dar cred cu tărie că dacă aleşilor le-ar păsa cu adevărat de ce e apa proastă şi avariile dese ar fi făcut ceva până acum. E drept că e mai bine mai târziu decât niciodată, dar mă tem că nici următorul director nu va face mai multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email