Zone pietonale la Curtea de Argeș

Specialiștii care au realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al municipiului Curtea de Argeș propun ca în municipiu să fie amenajate zone cu prioritate pentru pietoni (“shared space – spații partajate).

”Propunerea are ca obiectiv crearea unei zone cu caracter prioritar pietonal (semi-pietonale, de tip “shared space” – spații partajate), care să pună în valoare și să protejeze patrimoniul cultural și arhitectonic dezvoltat pe axa reprezentată de B-dul Basarabilor, între obiectivele Curtea Domnească și Mănăstirea Argeșului. Cu avizul autorităților competente în domeniul siguranței rutiere vor fi create spații semi-pietonale dedicate circulației pietonilor și vehiculelor de transport public local cu propulsie electrică, fără diferențe de nivel între sectoarele dedicate celor două moduri. Acesta intervenție va fi integrată cu altele care au ca obiectiv descurajarea utilizării autoturismului personal, urmărindu-se în același temp ca problemele de trafic să nu fie relocate în alte zone”, se arată în PMUD.

Implementarea măsurii va conduce la degrevarea zonei de traficul rutier (cu excepția mijloacelor de transport public local electrice) și efectele externe asociate acestuia (poluare chimică și fonică), oferind spațial circulației cu mijloace prietenoase cu mediul (pietonal, cu bicicleta, cu transportul public), potrivit sursei citate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email