Zona Făgăraş, cea mai poluată, cea mai aglomerată şi total neinteresantă pentru autorităţi

Argeşenii care locuiesc în cartierul Făgăraş se confruntă cu multe probleme. În fiecare zi oamenii spun că nu mai pot dormi din cauza zgomotului şi a maşinilor care vin la depozitele de materiale de construcţii din vecinătate. Unul dintre motivele pentru care această zonă a oraşului pare periculoasă este acela pe aici se iese din oraş spre Râmnicu Vâlcea. Fiind o zonă de tranzit, străzile sunt mereu aglomerate, iar atmosfera încărcată şi poluată totodată. „Este groaznic aici. Nu mai putem rezista în această situaţie. Nici nu putem deschide geamurile la să aerisim din cauza prafului, mai ales vara. Este şi foarte mare gălăgie. Se înjură şoferii, alţi care aşteaptă microbuzele se ceartă, iar noi trebuie să suportăm toate aceste lucruri”, spune Vasilica I., o pensionară care locuieşte în cartierul respectiv.
„Cum intri în cartier, dai cu maşina în două gropi imense”
Chiar dacă autorităţile locale au mutat staţia de maxi-taxi vis-a-vis de blocuri, oamenii spun că nu au scăpat de zgomot. „Păi mereu se înjură şoferii, mai sunt tinerii care fac şi ei gălăgie şi pe noi ne deranjează. O altă problemă are legătură cu barurile din zonă. Clienţii, după ce pleacă seara, îşi fac nevoile în scările de bloc. Asta este nesimţire”, spune Ion P., un alt locatar. Deşi este un cartier mai mic, singura străduţă care trece prin spatele blocurilor arată ca după un adevărat bombardament. Strada este plină de gropi şi noroi. „Cum intri în cartier, dai cu maşina în două gropi imense. Dom’ne, avem şi noi o străduţă mică aici şi nici pe asta nu pot să o repare. Avem şi noi în oraş staţie de asfalt, pe care văd că o ţin degeaba. O maşină de asfalt este suficientă pentru a asfalta strada din cartier”, spune un alt locatar. Pentru că este o zonă aglomerată, cei care locuiesc în cartier găsesc cu greu un loc de parcare.
Depozitele de materiale de construcţii blochează traficul
Depozitele unor societăţi comerciale aflate în zonă îngreunează fluiditatea traficului prin faptul că toţi clienţii îşi parchează maşinile pe unde pot şi cum pot. „Aproape în fiecare zi după-amiaza nu poţi circula pe aici şi nici nu ai unde să parchezi. Pe partea unde se află depozitele de materiale de construcţii sunt parcate camioane şi maşini ale firmelor şi mai vin şi foarte mulţi clienţi care lasă maşinile pe unde nimeresc. Alţii, cum prind un loc liber în faţa blocului în care locuiesc, parchează aici. Eu dacă vin de la serviciu trebuie să las maşina unde pot şi mai târziu să vin din nou să o trag în locul meu de parcare. Am fost şi în audienţă la primar cu ceva timp în urmă să vorbesc despre această problemă, dar nu am rezolvat nimic. Asta este, ne merităm soarta”, spune un alt locatar.
„M-am speriat de un câine şi mi-am luxat piciorul”
Aşa cum ne-am obişnuit peste tot în municipiu, nici aici nu lipsesc haitele de câini maidanezi. Spaţiul în care sunt pubelele de gunoi este păzit în permanenţă de câini. „Sunt mulţi câini şi am avut mereu probleme din cauza lor. O dată m-am speriat de unul, am alunecat pe bordură şi mi-am luxat piciorul. Am avut probleme mari până am scăpat de dureri. Nici nu am curaj să duc gunoiul”, spune Vasilica I.. Din păcate, problemele nu se termină aici pentru argeşenii care locuiesc în cartierul Făgăraş. Copiii care locuiesc în zonă nu au unde să se joace. „E rău că nu este un spaţiu de joacă. Ei stau în parcare şi se aleargă printre maşini, câini şi gunoaie. Sunt şi mulţi derbedei pe aici care se iau de ei pentru că îi văd mai mici”, spune mama unui băieţel.
Despre toate acestea au fost înştiinţate şi autorităţile locale. Cetăţenii au mers la Primărie şi au cerut să li se rezolve necazurile. Până acum, nimeni nu a luat nicio măsură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email