Ziua Vânătorilor de Munte

„3 noiembrie reprezintă 101 ani de istorie zbuciumată, glorie în război, pregătire continuă, misiuni în toate teatrele de operaţii moderne şi viaţa militară sub toate aspectele prezentului! Acestea reprezintă doar câteva repere din istoria acestei specialităţi adevărate, la fel cum o venerabilă doamnă îşi poartă la 101 ani istoria şi prezentul deopotrivă!”, a spus comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, lt.col. Antonio  Daniel Alexe, vineri, la festivitatea dedicată Zilei Vânătorilor de Munte.

„Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte Posada, continuatori ai tradițiilor de luptă ale Brigăzii 4 Vânători de Munte, reprezintă o unitate militară de elită în armata română și au participat la misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan în anii 2005, 2007, 2010, 2012 și 2015. Vă mulțumim, vânători de munte, pentru curaj,  eroism, demnitate. Sunteți scut viu al patriei noastre! La mulți ani din toată inima!”, le-a urat soldaţilor primarul Constantin Panţurescu.

La festivitate au fost prezenţi, alături de primar şi viceprimar, prefectul Emilian Dragnea, reprezentanţi ai Consiliului Local, ai Salvamontului, ai Asociaţiei cadrelor militare în rezervă, etc. După discursurile ofciale şi serviciul religios, a fost dezvelit, la poarta unităţii militare, „simbolul de identitate al Batalionului”, iar la final micuţa artistă Mădălina Maria Lupu a susţinut un recital la nai. Au fost depuse coroane de flori la monumentul dedicat celor căzuţi în luptă din incinta unităţii şi a defilat garda de onoare.

Batalionul 33 Vânători de Munte a luat fiinţă în 1968 în baza unei hotărâri a Consiliului de Miniştri, prin Ordinul ministrului Forţelor Armate din 16 aprilie 1969, dislocat în Garnizoana Curtea de Argeş şi subordonat Brigăzii 4 Vânători de Munte „Posada”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email