Ziua revistei „Curtea de la Argeş”

Sâmbătă, în sala de spectacole a Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” s-a sărbătorit Ziua revistei „Curtea de la Argeş”, manifestare inclusă în cadrul programului Zilelor Municipiului Curtea de Argeş. La eveniment au participat mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei locale, precum primarul Nicolae Diaconu şi viceprimarul Cristian Mitrofan, dar şi Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal şi Simona Hirică, directorul instituţiei gazdă. Printre cei prezenţi la manifestare s-au numărat mai mai multe personalităţi culturale din ţară şi din străinătate, precum academicianul Gheorghe Păun, actorul Eugen Cristea, Cristina Deleanu, George Tei, meşterul Ion Rodoş, scriitorul Alexandru Mironov, Nicolae Dabija, un conoscut scriitor din Republica Moldova, dar şi alţi colaboratori ai revistei „Curtea de la Argeş”.
Medalii de lut pentru toţi colaboratorii publicaţiei
Programul eveimentului a cuprins mai multe recitaluri poetice, dar şi momente muzicale deosebite, oferite de Ion Creţeanu, Eugen Cristea sau Maria Calleya. Academicianul Gheorghe Păun, fondatorul revistei, a oferite diplome şi Medalii de Lut, care se acordă o singură dată în viaţă tuturor celor care au contribuit în fiecare lună cu diverse materiale la apariţia publicaţiei.
Viceprimarul Cristian Mitrofan a ţinut să îi felicite pe toţi cei care au colaborat cu revista „Curtea de la Argeş” despre care a spus că este „de departe cea mai bună revistă de cultură pe care a avut-o municipiul Curtea de Argeş”. „Este prima dată când vorbesc pe această scenă în calitate de reprezentant al administraţiei locale, pentru că 15 ani am vorbit ca director. Am fost aproape de domnul Păun atunci când a pus bazele acestei reviste şi ştiu cât de greu a fost, dar acum rezultatele se văd. Voi fi alături de dânsul şi în continuare şi mă bucur când văd aici atâta calitate şi nu densitate. La mulţi ani!”, a declarat Cristian Mitrofan.
S-a deschis Salonul Naţional de Artă Plastică „Atitudini contemporane”
În cadrul evenimentului a avut loc şi vernisajul Salonului Naţional de Artă Plastică „Atitudini contemporane”, ajuns la cea de-a VI- a ediţie. „Mă bucur să văd atâţia iubitori de artă aici. Este pentru cel de-al V- lea an consecutiv când la Curtea de Argeş se organizează Salonul Naţional de Artă Plastică „Atitudini contemporane”, care reuneşte 45 de arişti din ţară, ce provin din generaţii diferite. Sunt expuse aici lucrări proaspete, realizate în ultimii ani, pe care vă îndemn să le vedeţi. Expoziţia va fi deschisă până pe 4 septembrie”, a spus Dan Truică, cel care coordonează Salonul de Artă Plastică.
Manifestările dedicate Zilei revistei „Curtea de la Argeş” s-au încheiat sâmbătă după-amiază, în sala de consiliu a Primăriei municipiului, unde au fost prezentate mai multe cărţi, printre care „Un argeşean prin lume” de Ion Pătraşcu, romanul „Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija, „Poveştile Nistrului” de Petru Soltan şi „Vecernie la amiază”, de Florin Horvath.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email