Ziua Porţilor Deschise la Detaşamentul de Pompieri


Cu două zile înainte de 13 septembrie, când este sărbătorită Ziua Pompierilor din România, pompierii de la Curtea de Argeş au deschis Porţile Detaşamentului pentru toţi argeşenii interesaţi să afle cu ce utilaje acţionează oamenii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş atunci când le este cerut ajutorul. Aşa cum s-a întâmplat şi la expoziţia desfăşurată de către pompieri în faţa Casei de Cultură a Municipiului, copiii au luat cu asalt instituţia, în intervalul 10.00-18.00. Curioşii au observat tehnica şi echipamentele de intervenţie ale pompierilor, autospecialele şi dispozitivele cu care aceştia acţionează în caz de urgenţă.

Copiii au analizat utilajele pe care le folosesc luptătorii cu focul

Cei mici au fost foarte încântaţi de faptul că au fost invitaţi să se urce în autospeciale şi în autosanitara SMURD. Micuţii au văzut cum arată maşinile pompierilor, cu ce sunt dotate şi care sunt instrumentele pe care luptătorii cu focul le folosesc într-o situaţie de urgenţă. Pompierii, încântaţi de vizite, au explicat celor prezenţi cum folosesc furtunurile cu apă pentru a stinge incendii, dar şi cât de folositoare sunt costumele de protecţie în asemenea cazuri. Totodată aceştia le-au povestit câteva situaţii în care au salvat vieţile oamenilor aflaţi în pericol.
Cu această ocazie, prichindeii au învăţat cum să procedeze în cazul unui incendiu şi care sunt primele măsuri pe care trebuie să le urmeze dacă sunt în pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email