Ziua Pompierilor – sărbătorită şi la Curtea de Argeş

La sediul Detaşamentului de Pompieri din Curtea de Argeş s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Pompierilor din România, ce se sărbătoreşte în fiecare an pe 13 septembrie. Cu acest prilej zeci de copii din municipiu au vizitat subunitatea, prilej cu care specialiştii din cadrul ISU le-au prezentat tehnica de intervenţie din dotare, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să comporte într-o situaţie de urgenţă.
Pompierii din cadrul subunităţii din Curtea de Argeş au avut la sfârşitul săptămânii trecute o misiune specială. Aceştia au fost gazde pentru zeci de copii din municipiu care au trecut pragul unităţii, unde au primit mai multe amănunte legate de tehnica din dotare, dar şi despre misiunile pe care le-au îndeplinit pompierii aproape în fiecare zi. „Încă de la ora 09:30 cei mici au venit în vizită la noi, în cadrul acţiunii „Ziua Porţilor Deschise”. Au venit copiii de la mai multe instituţii de învăţământ, dar şi cei ai cadrelor subunităţii. Am pregătit o expoziţie cu tehnica de care dispunem, dar şi o prezentare educativă în power-point, iar la final cadrele au prezentat o serie de exerciţii specifice”, a declarat maior Cristian Pungă, comandantul Detaşamentului de Pompieri din Curtea de Argeş.
Exerciţii spectaculoase
Copiii care au participat la acţiune au alergat minute în şir de la autospecialele de stingere a incendiilor la barca de salvare sau standul cu echipament special. Peste tot cei mici au pus întrebări, iar personalul le-a oferit lămuriri pe înţelesul lor, ajutându-i totodată să probeze căştile de pompier sau vestele de salvare. Mai mult decât atât, pompierii au prezentat şi câteva exerciţii spectaculoase, precum coborârea în rapel, care i-au impresionat pe copii. La finalul vizitei, în marea lor majoritate, băieţeii spuneau ca se vor face pompieri. „Mi-a plăcut foarte mult. Când o să mă fac mare vreau să fiu şi eu pompier şi vreau să conduc o maşină specială”, ne-a spus unul dintre băieţi în timp ce proba o cască de protecţie.
Pompieri avansaţi în grad pentru merite deosebite
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a organizat sâmbătă, cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, un ceremonial militar, o expoziţie de tehnică şi materiale de intervenţie, dar şi exerciţii demonstrative. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, pompieri militari şi rezervişti. Pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul de care au dat dovadă în executarea misiunilor ce le-au fost încredinţate, au fost avansaţi în grad, înaintea expirării stagiului minim, şase subofiţeri şi un ofiţer. Alţi 13 pompieri, printre care şi şeful ISU Argeş, colonelul Ion Popa, au primit distincţii onorifice pentru aprecierea faptelor deosebite săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor încredinţate sau în sprijinul acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email