Ziua Pompierilor a fost sărbătorită şi la Curtea de Argeş

La sediul Detaşamentului de Pompieri din Curtea de Argeş s-a desfăşurat, săptămâna trecută, Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Pompierilor din România, ce se sărbătoreşte în fiecare an pe 13 septembrie, tocmai pentru a atrage un semnal de alarmă privind prevenţia incidentelor care pot avea consecinţe tragice.
Astfel, copii de toate vârstele împreună cu părinţii au fost la sediul Pompierilor unde li s-a prezentat modul de funcţionare a echipamentelor din dotarea instituţiei, dar şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. „Cu prilejul zilei de 13 septembrie, am organizat în subunitate Ziua Porţilor Deschise, ocazia cu care am invitat toţi cetăţenii municipiului, dar în mod special copiii cadrelor care îşi desfăşoară activitatea aici. Mă bucur că au venit aşa mulţi şi ne mulţumeşte acest lucru”, a declarat Nicolae Pioarcă, comandantul Detaşamentului de Pompieri din Curtea de Argeş
Nicolae Pioarcă. „Pompierii se pregătesc 365 de zile pe an”
Cei care au participat la eveniment au văzut cum funcţionează aparatura folosită în mod curent de pompieri şi au vizionat şi câteva filme educative cu sfaturi pentru evitarea incendiilor, precum şi modul în care ar trebui să procedeze în cazul producerii unor dezastre naturale. Totodată, pompierii au prezentat o serie de exerciţii care se aplică în timpul intervenţiilor pentru stingerea incendiilor şi au realizat o simulare a unui accident cu victime, lucru care i-a impresionat pe cei prezenţi. Însă, de departe cel mai mare succes la copii l-au avut maşinile de intervenţie ale pompierilor. Aceştia au fost fascinaţi de aparatura existentă, mai ales cea folosită la descarcerare. De asemenea, cei mici s-au fotografiat cu vehiculele şi au simulat stingerea unu incendiu cu echipamentele din dotarea acestora. După această vizită, cei mai mulţi băieţi spuneau că se vor face pompieri, deşi această meserie implică foarte multe riscuri, dar şi o muncă extrem de serioasă. „Pompierii se pregătesc 365 de zile pe an, iar când apucă să mai şi doarmă este un eveniment”, a mai spus Nicolae Pioarcă.
Avansări în grad
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a organizat la sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia Zilei Pompierilor, un ceremonial militar, precum şi o expoziţie de tehnică şi materiale de intervenţie. La activitate desfăşurată în centrul municipiului Piteşti au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, pompieri militari activi, dar şi rezervişti. Pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul de care au dat dovadă în executarea misiunilor ce le-au fost încredinţate, au fost avansaţi în grad, doi ofiţeri, precum şi cinci subofiţeri. Cu aceeaşi ocazie au fost acordate şi distincţii onorifice, pentru aprecierea faptelor deosebite săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor, a rezultatelor meritorii obţinute în procesul formării profesionale sau cu ocazia participării la activităţi culturale, ştiinţifice şi sportive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email