„ZIUA PERSOANEI VÂRSTNICE” sărbătorită de Direcţia de Asistenţă Socială

Centrul de Zi pentru Recreere Pensionari din cadrul  Direcției  Publice de Asistența  Socială  Curtea  de  Argeș, înființat de  către  Consiliul  Local  al  Primăriei  Curtea  de  Argeş,   a organizat  în data de 01.10.2020 proiectul cu tema „Manifestări cu ocazia zilei de 1 octombrie – Ziua internațională a persoanei vârstnice ” la Restaurantul „Capra Neagră”, unde  a avut loc socializarea într-un  cadru  festiv cu masă, şi la sediul instituţiei. La manifestări au participat beneficiarii Centrului de Zi pentru Recreere Pensionari.

Ziua Internațională a Vârstnicilor este o zi specială în întreagă lume. În 1991, Organizația Națiunilor Unite a proclamat ziua de 1 octombrie ca fiind Ziua internațională dedicată persoanelor vârstnice. Această zi este sărbătorită din anul 1998 și în țara noastră.

„În cadrul acestui proiect am sărbătorit membrii beneficiari prin organizarea unei întâlniri festive, ținând cont de măsurile de igienă și normele impuse în vigoare”, declară Mariana Moise, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială.

În deschidere s-a vorbit despre importanța vârsticilor în Centrul de recreereşi au fost aduse mulţumiri celor care prin prezență și dăruire au contribuit în timp la ceea ce suntem noi astăzi, ca societate. „Le dorim tuturor viață sănătoasă, lungă, liniștită și noi ne bucurăm din plin de experiențele, bunătatea și  înțelepciunea lor”, a mai spus Mariana Moise.

La acest eveniment au participat 35 beneficiari 22 femei și 13 bărbați, iar  tuturor celor prezenți li s-a măsurat temperatura, au avut la dispoziţie dezinfectant de mâini pe bază de alcool sanitar şi a fost respectată distanța fizică recomandată, dar nu și cea socială.

Scopul proiectului a fost încurajarea legăturilor interumane și stimularea participării persoanelor vârstnice pentru menținerea unui stil de viață activ fizic și psihic.

Obiectivele proiectului au vizat prevenirea, limitarea și/sau înlăturarea efectelor care pot genera marginalizarea persoanelor vârstnice;  creșterea vizibilității implicării persoanelor vârstnice ca membrii activi în promovarea drepturilor omului; oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber cu beneficii fizice, mentale și sociale.

Rezultatul scontat al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea relației dintre beneficiari, petrecerea timpului împreună, dezvoltarea și promovarea centrului  prin activități recreative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email