Ziua Naţională a Limbii Române, aniversată la Clubul Iubitorilor de Cultură

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiul nostru a găzduit, zilele trecute, întâlnirea din această lună a Clubului Iubitorilor de Cultură. La eveniment, alături de Marian Ghiţă, cel care coordonează aceste reuniuni culturale, au mai participat Simona Hirică, directorul instituţiei gazdă, academicianul Gheorghe Păun, Nicolae Dinescu, senior editor al ziarului „Viaţa Vâlcii”, autoarea Zenovia Zamfir, Coca şi Wim Lamfers din Olanda, dar şi alte personalităţi locale.
Prima parte a evenimentului a fost rezervată profesorului Constantin Voiculescu, care a susţinut o scurtă prelegere dedicată Zilei Naţionale a Limbii Române ce se sărbătoreşte în fiecare an la 31 august. La finalul prezentării, Constantin Voiculescu a primit o Diplomă de Excelenţă şi Trofeul „Steaua Limbii Române”, care i-au fost oferite de istoricul George Rotaru, pentru „o viaţă petrecută la catedră”. Distincţiile i-au fost acordate cu prilejul „Lunii Românismului”, eveniment organizat în judeţul Argeş de Asociaţia de Vexilologie „Tricolorul”, reprezentată de publicistul George Rotaru.
În cadrul celei de-a doua părţi a reuniunii culturale autoarea Zenovia Zamfir a prezentat o carte dedicată Patriarhului Iustinian Marina, iar la final Ilorian Păunoiu, cel care a scris cartea de eseuri creştine „Agapologia” a susţinut un recital literar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email