Ziua Mondială a Filosofiei, sărbătorită la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”

Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din municipiul nostru a fost gazda unei festivităţi dedicate Zilei Mondiale a Filosofiei, ce se sărbătoreşte în fiecare an pe 20 noiembre. Evenimentul care s-a desfăşurat zilele trecute a fost organizat de Asociaţia pentru Dialog Intercultural cu sprijinul Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, al Comisiei Profesorilor de Ştiinţe Socio-Umane din Bucureşti, ISJ Argeş şi al Centrului  de Cultură si Arte „George Topîrceanu”.
Festivitatea a debutat cu prezentarea metodei non-formale a teatrului forum, ca alternativă educaţională de mare impact în etica aplicată. Astfel, cu acest prilej, elevii Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” au prezentat piesa de teatru forum pe tema violenţei  domestice, „O zi specială”, din cadrul proiectului Grundtvig CORE desfăşurat de către
Asociaţia pentru Dialog Intercultural, condusă de prof. Tania Nicolau. „Din discuţiile purtate  privind atât regulile teatrului forum cât şi provocările pe care le presupune continua schimbare a scenariului  a reieşit rolul deosebit de important al acestei  metode non-formale nu numai în educaţia tinerilor ci şi a adulţilor în schimbarea comportamentelor patriarhale şi sexiste foarte răspândite în societatea românească”, au spus reprezentanţii asociaţiei.
În ultima parte a evenimentului a avut loc o dezbatere cu tema „Provocări ale didacticii contemporane a ştiinţelor socio-umane”, după care toţi participanţii au mers în vizită la monumentele istorice din municipiul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email