Ziua Mediului și zilele întrebărilor noastre

Prin intermediul Asociației pentru Dezvoltare GHEPart, cea de-a patra ediție a programului european KineDok powered by One World Romania a ajuns la Curtea de Argeș. După ce a debutat în luna mai la noi în municipiu, sărbătorim Ziua Mediului cu un film despre alergarea în natură. „ULTRA” va fi proiectat la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” în 4 iunie 2018 de la ora 18:30.

„ULTRA” este un documentar creativ despre oameni care își dedică viața alergării. Filmul urmărește patru protagoniști, printre care și regizorul Balázs Simonyi,  care se confruntă cu dificultăți extreme și întrec limitele rezistenței, atât fizice, cât și psihice. Fie că aleargă pentru a scăpa de viața de zi cu zi, pentru a-și contesta îmbătrânirea sau pentru a căuta supernaturalul, fiecare atlet gustă nemurirea și își testează propria mortalitate. Pentru unii dintre ei este o terapie, pentru alții este o compensație sau o călătorie. „ULTRA” este o dramă umană emoțională, un film orientat către personaje, povestit dintr-un unghi anti-eroic. Filmul urmărește protagoniștii pe un drum lung de 246 kilometri de contemplare și auto-descoperire, și oferă acces la gândurile și emoțiile pure ale atleților obișnuiți.

KineDok, programul unic în Europa prin amploarea sa, se desfășoară concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Programul complet al acestui proiect la Curtea de Argeș:

14.05.2018 –  Nimic nu va mai fi ca înainte/Nothing like before

04.06.2018 – Ultra

02.07.2018 – Visând la mare/Sea dreaming girls

06.08.2018 – Mulțumesc pentru ploaie/Thank you for the rain

03.09.2018 – Tren spre maturitate/Train to adulthood

01.10.2018 – Varza, cartofi și alți demoni

05.11.2018 – Prima împărtășanie/The communion

03.12.2018  – Poștașul cumsecade/The good postman

ORGANIZATOR LOCAL: Asociația pentru Dezvoltare GHEPart

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE:  oneworld.ro| kinedok.net 

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei

Gazdă: Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email