Ziua Internaţională a Bibliotecii Şcolare, sărbătorită şi la Curtea de Argeş

Luni după-amiază, la secţia pentru copii a Bibliotecii Municipale, un grup de elevi din clasa a IX- a de la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, a participat la o întâlnire interactivă, care s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Internaţionale a Bibliotecii Şcolare, ce se sărbătoreşte în fiecare an pe 22 octombrie. La eveniment, alături de tineri, au mai participat Marian Ghiţă, directorul instituţiei gazdă, profesoara Florica Popa, dar şi artistul plastic Jean Duţă.
„În cadrul întâlnirii elevii au prezentat o suită de creaţii, poezii şi eseuri, după care au participat la discuţii libere, subliniind rolul lecturii în trecut, prezent şi poate în viitor”, a declarat Elena Graţiela Rizoiu, profesor de limba română la Liceul Tehnologic „Constanin Dobrescu”.
Elevii au prezentat mai multe referate, în care au explicat modul în care văd o bibliotecă, au recitat poezii ale unor cunoscuţi autori români şi au dat câteva citate despre rolul lecturii, care aparţin unor personalităţi celebre. În ultima parte a întâlnirii, profesoara Florica Popa a susţinut o prelegere despre importanţa cărţilor şi a lecturii în viaţa de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email