Ziua Internaţională a Autismului, marcată şi la Fundaţia „Hand Rom”

Ieri, la Fundaţia Hand-Rom din municipiul nostru s-au desfăşurat o serie de activităţi dedicate Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, ce se sărbătoreşte în fiecare an pe 2 aprilie. Astfel, cu acest prilej mai mulţi elevi de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” din Piteşti, Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” şi alte şcoli din Bucureşti au vizitat Centrul de Zi „Marina” şi Atelierul DIZAB-ROM, din cadrul Fundaţiei Hand-Rom.
Vizită la atelierul protejat DIZAB-ROM
Mai mult decât atât, elevii au participat la atelierele lucrative de la atelierul protejat DIZAB-ROM, unde au învăţat să confecţioneze lumânări, să picteze pe ipsos magneţi şi nu în ultimul rând au aflat cum se reciclează hârtia. „În cadrul programului intitulat „Şi noi suntem printre voi!”, din săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii au venit la atelier şi au văzut o parte din activităţile pe care le desfăşurăm aici. De asemenea, aceştia au confecţionat lumânări şi au aflat cum se personalizează obiecte prin sublimare şi serigrafie, cum ar fi căni, ceasuri sau steaguri. Programul a fost iniţiat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila”. Copiii învaţă unii de la alţii şi noi de la ei. Le-am oferit copiilor o şansă de a socializa unii cu alţii şi de a conştientiza asupra nevoilor şi drepturilor lor prin programele ce le iniţiem în cadrul atelierelor lucrative de la atelierul protejat al fundaţiei”, a declarat Costel Nicolae, director general Fundaţia Hand-Rom.
De asemenea, în cursul zilei de ieri, trei copii care suferă de autism au oferit pliante consilierilor locali din municipiul nostru. „Centrul TSA pentru persoanele cu tulburări de spectru autist şi familiile acestora funcţionează de un an de zile în Curtea de Argeş. Acesta a fost înfiinţat după ani buni de eforturi ale Fundaţiei Hand-Rom, cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, graţie unui proiect. În cadrul centrului de zi „Marina” sunt oferite servicii sociale pe următoarele arii: socializare, limbaj, autoservire, cognitiv şi motric. De asemenea, cei trei psihologi din centru intervin pentru recuperarea timpurie a copiilor, dar şi pentru consilierea familiilor”, a spus prof. Maria Deaconu, director Centrul de zi „Marina”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email