Ziua în care s-a întrerupt curentul pentru a mia oară sau cum îşi bate joc Electrica de noi

Lucram liniştiţi în redacţie. Fiecare scria, concentrat, la calculatorul său, şi discutam despre subiectele pe care le citiţi dumneavoastră azi în ziar. Era soare şi frumos afară, pe bulevard mirosea a tei. Dintr-odată, computerele s-au oprit, iar muştele de pe afară se auzeau ca avioanele. S-a întrerupt curentul la Curtea de Argeş, pe Bulevardul Basarabilor, principala arteră a municipiului, pentru a mia oară.  La restaurantul de peste stradă s-au oprit toate, la poliţie telefoanele au tăcut, iar liniştea s-a aşternut apăsătoare peste centrul urbei.
Am tot respectul pentru domnul director Adrian Brătulescu şi înţeleg ingratitudinea funcţiei sale. Trebuie să se lupte cu instalaţiile vechi, cu firele îmbătrânite, cu muncitorii puţini şi cu întreg oraşul care îl sună atunci când pică lumina. Şi pică foarte des.
Şi totuşi. Eu, ca abonat al uneia şi al tuturor firmelor în care s-a multiplicat Electrica, ca abonat care plătesc la timp factura la curent, chiar dacă înjur de fiecare dată, pentru că suma e prea mare, nu am nicio vină în problemele pe care le are dl. Brătulescu. De fapt, nu e vorba despre domnia sa, ci despre ceea ce reprezintă. O societate despre care românii cred numai de rău, şi sunt îndreptăţiţi în mare măsură, o societate  despre care avem impresia că ne jecmăneşte la factură, dar ne tratează cu un profund dispreţ atunci când avem probleme. Probleme create tot de ea.
E inadmisibil ca în zilele noastre să ai curentul oprit în fiecare săptămână, în fiecare zi, pentru că sunt avarii la reţea. Păi, mă întreb, din banii pe care îi plătim lunar, bani pe care una dintre societăţile Electricii are mare grijă să îi ia şi să ne penalizeze dacă întârziem, de ce nu se fac şi ceva investiţii la reţelele din Curtea de Argeş?! Noi suntem mai proşti, mai înapoiaţi, mai de la ţară, ori banii noştri nu sunt la fel ca ai celorlalţi?! Bătaia asta de joc la care suntem supuşi zilnic trebuie să înceteze. Cine plăteşte pagubele pe care le-am avut noi, argeşenii, din cauza neprofesionalismului, a prostiei, a înapoierii celor cărora le dăm banii?! Nimeni. Noi plătim în continuare facturile la timp sau plătim penalităţi, dacă întârziem, plătim chiar şi o factură de două ori, dacă nu suntem atenţi, pentru că nimeni nu e în stare să verifice dacă s-a făcut o plată, noi doar plătim, plătim, plătim. Nu credeţi că a venit momentul ca şi cei care nu îşi respectă partea lor să facă la fel?! Eu cred că da. Domnilor, faceţi ceva cu firele alea, cu reţelele alea, cu sistemul vostru de încasări şi de reparaţii, altfel putem să facem şi noi ceva în calitate de abonaţi.
Suntem noi mai puţini la Curtea de Argeş, suntem mai departe de marile aglomerări urbane, dar plătim la fel ca toată lumea şi vrem să fim trataţi la fel. Scuzele cu reţeaua veche nu ne încălzesc deloc, cerem şi noi să ajungem în secolul acesta şi cu reţelele electrice, nu doar cu tarifele.

Bucurie mare. A venit curentul. Pentru cinci minute, apoi… întuneric din nou. Ba nu! A venit curentul, s-au aprins monitoarele! Nu, nu!  A picat din nou… Şi totuşi, se mişcă.. Avem luminăăăăă! Ne bucurăm prea devreme, a căzut…
Preţ de câteva ore aşa a fost ieri, ziua în care curentul s-a întrerupt pentru a mia oară la Curtea de Argeş, pe Bulevardul Basarabilor, principala arteră a oraşului. Halal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email