Ziua Europei, sărbătorită de copii prin Centrul Europe Direct

Ziua Europei a fost sărbătorită ieri şi în municipiul Curtea de Argeş. Evenimentul a fost organizat de reprezentanţii Centrului de Informare Europe Direct, din cadrul primăriei municipiului. Astfel, în sala de şedinţe a primăriei s-a desfăşurat o serbare la care au participat copiii şi elevii de la grădiniţele şi şcolile din municipiu. La acţiune au participat Nicolae Diaconu, primarul municipiului, Costinel Vasilescu, viceprimar, dar şi consilierii locali Sorin Sorescu, Vasile Sabie, Constantin Panţurescu şi Ştefan Dumitrache. „Sunt foarte bucuros că sunt prezent la această acţiune şi vreau să le mulţumesc tuturor voluntarilor care au contribuit la realizarea programului. Prin astfel de acţiuni vrem să demonstrăm că accesul către Uniunea Europeană este benefic pentru noi toţi. Noi, cei maturi, avem acum mai multe obligaţii faţă de Uniunea Europeană, însă voi, copii, când veţi fi adulţi veţi avea mai multe drepturi. La Mulţi Ani tuturor”, a spus Nicolae Diaconu în deschiderea programului artistic.
Serbarea a debutat cu intonarea imnului Uniunii Europene de către elevii Şcolii Generale „Regina Maria”, coordonaţi de prof. Luiza Neagoe şi cu explicaţia semnificaţiei zilei de 9 Mai, realizată de elevii de la Şcoala Generală cu clasele I – VIII din Cicăneşti.
Şcoala de dans „NicoDance” a depăşit din nou aşteptările
Un moment apreciat de toţi cei prezenţi în sala de şedinţe a primăriei a fost programul de dans prezentat de copiii din cadrul şcoli de dans Hobby Dance, coordonaţi de instructor Ionuţ Gârtonea. Micuţii au prezentat un colaj de dansuri moderne care pur şi simplu a ridicat sala în picioare. Din cadrul spectacolului nu au lipsit nici copiii de la şcoala de dans „NicoDance”, coordonaţi de coregraf  Nicoleta Andrei, care au prezentat „Dansul lebedelor”. De asemenea, Raluca Trăşcan din cadrul aceleiaşi şcoli de dans a prezentat un moment de contorsionism, unic în municipiul nostru, care a smuls ropote de aplauze din partea publicului. În cadrul serbării, pe scenă au urcat şi elevii de la Clubul Copiilor, care au prezentat un dans modern. În holul primăriei prichindeii de la grădiniţele din municipiu au organizat o expoziţiei de arte plastice cu tema „Europa prin ochi de copil”. Toţi copiii care au fost prezenţi la eveniment au primit cadouri din partea reprezentanţilor Centrului de Informare „Europe Direct”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email