Ziua Eroilor sărbătorită şi la Curtea de Argeş

Sărbătoarea religioasă „Înălţarea Domnului” este păstrată în amintirea românilor drept „Ziua Eroilor”. Această zi deosebită, în care vor fi comemoraţi eroii neamului căzuţi la datorie de-a lungul timpului, va fi marcată joi şi la Curtea de Argeş printr-o serie de manifestări organizate de militarii Batalionului 33 Vânători de munte „Posada”, ce vor avea loc la Cimitirul Eroilor.
În cadrul ceremoniei militare, care va începe la ora 12:00, se vor depune coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din municipiul nostru. Alături de vânătorii de munte din Cetatea Basarabilor, la această ceremonie sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei publice locale, membri ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere şi ai asociaţiilor veteranilor de război, precum şi membrii comunităţii locale.
Batalionul 33 Vânători de munte „Posada” împlineşte 45 de ani de la înfiinţare
Vineri este o zi importantă pentru militarii din municipiul nostru. Batalionul 33 Vânători de munte „Posada” împlineşte 45 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, conducerea batalionului organizează o serie de manifestări care se vor desfăşura pe platoul de la Biserica Domnească. Astfel, la ora 12:00, ceremonia militară va debuta cu prezentarea onorului, după care va fi citit ordinul şefului Statului Major al Forţelor Terestre. Apoi, va avea loc un moment important, ce constă în decorarea Drapelului de luptă, care va fi urmat de executarea apelului solemn. Totodată, în cadrul festivităţii se vor acorda distincţii militare cadrelor militare în activitate, dar şi plachete aniversare şi diplome participanţilor. Ceremonia se va încheia cu defilarea militarilor din cadrul batalionului. După parada militară, participanţii sunt invitaţi la Muzeul Municipal Curtea de Argeş, pentru a viziona un film documentar în care vor fi prezentate imagini din misiunile la care au luat parte militarii din cadrul batalionului.
Scurt istoric
La data de 1 iunie 1969 a luat fiinţă Batalionul 33 Vânători de munte „Posada”, subordonat Brigăzii 4 Vânători de Munte „Posada”, dislocat în oraşul Curtea de Argeş, iar la 20 octombrie 1969 i s-a înmânat drapelul de luptă. Începând cu data de 15.08.2008, Batalionului 33 Vânători de munte i s-a atribuit denumirea onorifică „Posada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email