Ziua Eroilor la Curtea de Argeş

Ziua Eroilor a fost marcată şi în municipiul nostru printr-o serie de manifestări organizate de Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”. Astfel, Monumentul Eroilor din Curtea de Argeş a devenit locul unde, preţ de câteva minute, autorităţile judeţene şi locale şi-au adus aminte de eroii neamului.
Festivitatea militară a început cu prezentarea onorului, trecerea în revistă a detaşamentului şi intonarea Imnului Naţional al României. Apoi, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor neamului căzuţi la datorie de-a lungul timpului, ce a fost oficiată de preoţii invitaţi.
Moment de reculegere în memoria soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în Afganistan
De asemenea, locotent colonel Florin Corneliu Şoltuz, comandatul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, a prezentat o scurtă semnificaţie a Zilei Eroilor. „Dragi invitaţi, în primul rând vreau să transmit tradiţionalul salut „Hristos s-a Înălţat”. Nu întâmplător Biserica Ortodoxă Română a desemnat această zi importantă de sărbătoare, drept Ziua Eroilor neamului. Aşa cum Iisus Hristos s-a jertfit şi s-ai înălţat la cer, la fel şi ostaşii români au dat jertfă supremă pe câmpul de luptă pentru a apăra integritatea teritorială a ţării”,  spus comandatul batalionului. Mai mult decât atât, acesta i-a invitat pe cei prezenţi să ţină un moment de reculegere în memoria militarilor din cadrul Batalionului 33 „Vânători de Munte” care au căzut la datorie în Afgansitan, respectiv Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciubotaru şi Paul Caracudă.
Totodată, primarul Nicolae Diaconu a dus un omagiu eroilor căzuţi pe câmpul de luptă. „Slavă eroilor români şi veşnică recunoştinţă. În acelaşi timp vreau să ţi felicit pe militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” pentru modul în care şi-au făcut datoria. Trăiască Armata Română””, a spus Nicolae Diaconu.
Coroane de flori la mormintele regilor şi la Monumentul Veteranilor de Război
În cadrul festivităţii au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor viceprimarul Cristian Mitrofan, reprezentanţii Poliţiei Curtea de Argeş şi cei ai Jandarmeriei, reprezentanţii formaţiunilor politice din municipiul nostru, cei ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, dar şi mai mulţi elevi şi preşcolari de la instituţiile de învăţământ din Curtea de Argeş.
Manifestările dedicate Zilei Eroilor s-au încheiat cu o scurtă defilare la care au participat militarii din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, mai mulţi jandarmi, dar şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
După parada miliatră, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus coroane şi jerbe de flori la mormintele regilor de la Mănăstirea Curtea de Argeş, la Monumentul Veterenailor de Război de la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, dar şi la Monumentul Eroilor de la Şcoala Generală „Carol I”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email