Ziua Eroilor în Afganistan

Militarii români dislocaţi în Baza Militară Kandahar au organizat astăzi, în prezenţa Seniorului Naţional, colonelul Victor Moldoveanu, a comandantului Elementului Naţional de Sprijin, colonelul ing. Alexandru Alexandroaia şi a comandantului Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF, locotenent-colonelul Florin-Corneliu Şoltuz, o ceremonie militară dedicată Zilei Eroilor.

Ceremonia s-a desfăşurat în locul de dispunere a Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF şi au participat ofiţeri din Echipa de Legătură a Statului Major General, militari din cadrul Elementului Naţional de Sprijin şi militari din Batalionul 33 Vânători de Munte ,,Posada”.

În cadrul evenimentului s-a executat Apelul Solemn pentru omagierea celor cinci eroi ai Batalionului 33 Vânători de Munte ,,POSADA”, sublocotenenții post-mortem Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciobotaru și Paul Caracudă, cazuți la datorie în Teatrul de Operații din Afganistan, urmat de o slujbă religioasă oficiată de preotul Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF.

 

La sfârșitul ceremoniei, participanții au ciocnit, conform tradiției românești de Înălțare, un ou roșu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email