Ziua Eroilor în Afganistan

Militarii români dislocaţi în Baza Militară Kandahar au organizat astăzi, în prezenţa Seniorului Naţional, colonelul Victor Moldoveanu, a comandantului Elementului Naţional de Sprijin, colonelul ing. Alexandru Alexandroaia şi a comandantului Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF, locotenent-colonelul Florin-Corneliu Şoltuz, o ceremonie militară dedicată Zilei Eroilor.

Ceremonia s-a desfăşurat în locul de dispunere a Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF şi au participat ofiţeri din Echipa de Legătură a Statului Major General, militari din cadrul Elementului Naţional de Sprijin şi militari din Batalionul 33 Vânători de Munte ,,Posada”.

În cadrul evenimentului s-a executat Apelul Solemn pentru omagierea celor cinci eroi ai Batalionului 33 Vânători de Munte ,,POSADA”, sublocotenenții post-mortem Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciobotaru și Paul Caracudă, cazuți la datorie în Teatrul de Operații din Afganistan, urmat de o slujbă religioasă oficiată de preotul Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF.

 

La sfârșitul ceremoniei, participanții au ciocnit, conform tradiției românești de Înălțare, un ou roșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email