Ziua decisivă

Pentru echipa lui Benone Lazăr antrenată de Ionuţ Badea urmează două deplasări decisive care vor rezolva în mare parte probleme supravieţuirii în Liga lui Mitică. Primul pas pentru gruparea argeşeană este sâmbătă, 1 mai, la Turnu Severin împotriva juveţilor lui Mititelu. Va fi un meci de „capă şi spadă”, un meci de totul sau nimic, un meci de a fi sau a nu fi în Liga I. Apoi, în etapa intermediară care se va disputa joi, 6 mai, Interul se va deplasa la Urziceni pentru meciul cu Unirea. Fiecare punct câştigat de trupa interistă se va adăuga la plus în clasamentul adevărului, şi va mai da de doi bani speranţă în războiul supravieţuirii în Liga I.

Ce spune clasamentul

Cu cinci etape înainte de finalul campionatului, cele două echipe care se vor înfrunta sâmbătă la Turnu Severin au următoarele poziţii în clasament:
11.      Universitatea Craiova          29      10-03-16      37-42      33p      (-9)
——————————————————————————————
14.      Internaţional                         29      08-06-15      26-43      30p      (-15)

Numai o victorie ar egaliza linia de clasament între cele două echipe. Atunci fiecare din combatante ar avea minus 12 în clasamentul adevărului, şi s-ar mai distanţa de locurile retrogradabile ocupate de Pandurii Tg. Jiu şi Poli Iaşi, cu condiţia ca acestea să nu „fure” puncte în deplasare.

Furăciunea din tur de care Mititelu n-a scos un cuvânt …

În tur, Universitatea Craiova a câştigat mincinos la Mioveni cu scorul de 1 – 0, ajutaţi cu neruşinare de arbitrul bucureştean Alexandru Deaconu. Arbitrul bucureştean zis „Brichetă”, s-a dus la Mioveni cu temă certă: să bată Craiova. Şi a bătut, după ce Deaconu n-a dat Interului două penaltyuri clare ca lumina zilei, pe care le-ar fi dat şi Mititelu dacă ar fi arbitrat acel meci! Mai mult, în repriza a doua la scorul de 0 – 0, când Frăsineanu a fost faultat în careu de Bălţoi, în loc de penalty, nea Brichetă a dictat simulare şi i-a arătat cartonaşul galben, care fiind al doilea, s-a transformat în roşu, iar Frăsi a fost eliminat! Şmechereşte şi fără bun simţ, Adrian Mititelu n-a spus nici „pâs” despre meci şi arbitraj, dar l-a atacat dur, furibund şi mârlăneşte, pe selecţionerul Răzvan Lucescu pentru că nu-l selecţionase pe Florin Costea la lotul naţional pentru a-i mări cota în eventualitatea unui transfer în străinătate …

Badea nu s-a speriat că a fost spionat de antrenorul Wotte

Antrenorul olandez Mark Wotte a urmărit luni meciul Interului cu F.C. Vaslui. Şi-a notat echipa, aşezarea, strategiile lui Badea şi jocul echipei, în speranţa că va surprize şi mutări câştigătoare pentru a obţine cele trei puncte importante puse în joc. „Ştiu că antrenorul Mark Wotte a urmărit din tribună meciul nostru cu Vasluiul. Şi noi analizăm meciurile Craiovei şi am convingerea că găsi şi exploata punctele lor slabe. Ca de fiecare dată, jucăm la victorie. Urmează să vedem dacă vom şi reuşi”, spunea Ionuţ Badea.

Mititelu a cerut schimbarea arbitrilor. Şi a reuşit!

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Mihai Marcu să conducă la centru meciul de la Turnu Severin. Adrian Mititelu a cerut marţi schimbarea acestuia, precum şi a asistentului Cătălin Savu, şi în numele bunelor relaţii dintre Mititelu şi conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, cei doi arbitrii au fost înlocuiţi! Astfel, meciul Universitatea Craiova – F.C. Internaţional Curtea de Argeş va fi condus la centru de Mugurel Drăgănescu din Breaza, iar la cele două linii vor oficia Ionel Popa din Paşcani şi Zoltan Szekely din Baia Mare. Arbitru de rezervă va fi clujeanul Mihai Prodan. Observatorul jocului va fi Romică Paşcu, iar cel al arbitrilor Ioan Mureşan.

Din Trică n-au mai rămas decât declaraţiile pompoase

Aflat pe ultima sută de metri din cariera de jucător, Eugen Trică se ocupă mai mult cu declaraţiile pompoase, deoarece de jucat nu prea mai joacă decât pe la nunţi şi botezuri. Pentru a se da rotund şi interesant, Trică spune despre meciul contra Interului: „Vom câştiga fără probleme şi vom fi liniştiţi în clasament după această partidă. Nu contează că am pierdut cu 4 – 1 în faţa Urziceniului… Niciun meci nu seamănă cu altul, aşa că nu-mi fac probleme pentru că vom câştiga”.

Echipa probabilă

Ionuţ Badea ar putea începe meciul contra Craiovei cu următorul 11: M. Popa – Blay, Viera, Pintili, Frăsineanu – Băcilă, Voiculeţ, Menasser, Kone – D. Stan, Apostu. Rezerve: Arcaba, Chiricheş, G. Neagu, C. Lazăr, Răduţ, Zegrean, Fl. Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email