Ziua Copilului, sărbătorită la Curtea de Argeş

Ziua Internaţională a Copilului a fost marcată şi în municipiul nostru printr-o serie de manifestări care s-au desfăşurat, week-end-ul trecut, în parcarea de la Biserica Domnească. Evenimentul a fost organizat de Clubul Copiilor Curtea de Argeş în parteneriat cu primăria municipiului şi Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”.
Însă, manifestările dedicate copiilor au debutat sâmbătă, cu cea de-a doua ediţie a concursului „Copiii au talent”, care a avut loc la Centrul de Cultură şi Arte. În cadrul competiţiei s-au întrecut 30 de copii, care au prezentat în faţa juriului ceea ce ştiau mai bine să facă. Astfel, în timp ce unii au cântat la pian sau la chiatră, alţii au dansat sau au interpretat diferite melodii. Nici de această dată, juriul concursului format din cadre didactice de la Clubul Copiilor nu a avut o misiune uşoară, pentru că toţi concurenţii s-au descurcat foarte bine. La finalul concursului, premiul pentru „Cel mai talentat copil” i-a revenit Andradei Frigioescu – solist chitară, elevă în clasa a IX- a, la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”.  Totodată, au mai fost acordate două premii I pentru Ansamblul de dansuri populare „Cununiţa”, respectiv Antonia Iosif – solist muzică populară, în timp ce Andreea Mădălina Hirică a primit Premiul special oferit de Centrul de Cultură şi Arte.
Acţiunile organizate cu ocazia Zilei Copilului au continuat ieri, în parcarea de la Biserica Domnească. În deschiderea evenimentului s-a desfăşurat un program artistic, în cadrul căruia copiii de la unităţile şcolare au cântat şi au dansat. După momentul festiv s-a dat startul la concursurile de desene pe asfalt, biciclete, role, trotinete sau cros, unde s-au întrecut foarte mulţi copii. Cu toţii au primit din parte organizatorilor diplome, cupe sau dulciuri. Nu a lipsit din program nici concursul Tip Top Minitop, dedicat preşcolarilor din municipiu. Micuţii au cântat, au recitat poezii şi au dansat, tot timpul fiind încurajaţi de părinţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email