Ziua Armatei va fi sărbătorită şi la Curtea de Argeş

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită vineri şi la Curtea de Argeş printr-o serie de manifestări ce se vor desfăşura începând cu ora 10:00, Cimitirul Eroilor. Astfel, în cadrul ceremoniei militare se va intona imnul naţional, după care se va oficia o slujbă religioasă în memoria militarilor căzuţi la datorie, pe câmpul de luptă, urmată de depunerea coroanelor de flori. Evenimentul se va încheia cu o paradă militară la care vor participa militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”.
Semnificaţia zilei de 25 octombrie
25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua în care armata română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, această dată a rămas întipărită în sufletele românilor drept ziua în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.
Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-ţi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.La 25 octombrie 1944, militarii Diviziei a 9-a Infanterie au degajat, la Carei, ultima brazdă de pământ românesc aflată sub ocupaţia horthystă. Astfel, s-a eliberat întreg teritoriul românesc ocupat prin Dictatul de la Viena. Acţiunile militare purtate de armata română în bătălia pentru Ardeal alcătuiesc un drum glorios, soldat pe pământul transilvan cu numeroase jertfe. Peste 50.000 de militari au căzut vitejeşte în luptele sângeroase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email