Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi la Curtea de Argeş

Ziua Armatei Române, ce se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 25 octombrie, a fost marcată şi la Curtea de Argeş, printr-un ceremonial ce s-a desfăşurat la Cimitirul Eroilor, şi la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, elevi, dar şi simpli cetăţeni. Manifestările dedicate aceste zile deosebite au început cu prezentarea onorului, trecerea în revistă a detaşamentului şi intonarea Imnului Naţional al României. Apoi, festivităţile au continuat cu o slujbă de pomenire a eroilor neamului, care a fost oficiată de doi preoţi.
Reprezenaţii partidelor politice nu au participat la manifestări
După oficierea serviciului religios, viceprimarul Cristian Mitrofan a felicitat cadrele militare şi a urat La Mulţi Ani! militarilor din municipiul nostru. Totodată, în cadrul festivităţi au depus coroane de flori şi au aprins lumânări la monumentul ridicat în cinstea eroilor reprezentanţii primăriei municipiului, cei ai Serviciului Public de Gospodărie Comunală, Ion Bolovan, director Aquaterm, membrii Filialei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Posada”, reprezentanţii poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi mai mulţi elevi şi cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din Curtea de Argeş. De remarcat este faptul că în acest an la eveniment nu a fost prezent niciun reprezentant al formaţiunilor politice din municipiul nostru. Însă, mulţi dintre cei prezenţi spuneau că aceştia nu au participat la manifestări pentru că anul acesta nu este unul electoral, iar până la viitoarele alegeri mai este multă vreme.
Moment de reculegere în memoria militarilor căzuţi la datorie
De asemenea, Corneliu Florin Şoltuz, comandatul Batalionului 33 Vânători de Munte, „Posada” i-a invitat pe cei prezenţi să ţină un moment de reculegere în memoria militarilor care şi-au pierdut viaţa misiunile desfăşurate în Afganistan, respectiv Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciubotaru şi Paul Caracudă Manifestările dedicate Zilei Armatei Române s-au încheiat cu o scurtă defilare la care au participat de la Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email