Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi la Curtea de Argeş

Ziua Armatei Române, ce se sărbătoreşte în fiecare an pe 25 octombrie, a fost marcată printr-o ceremonie solemnă care s-a desfăşurat sâmbătă la Cimitirul Eroilor din Curtea de de Argeş. Astfel, pe o vreme închisă şi un frig pătrunzător, atât oficialii armatei cât şi autorităţilor locale au cinstit cum se cuvine memoria înaintaşilor militari care şi-au pierdut viaţa luptând pentru apărarea ţării.
Manifestările dedicate aceste zile deosebite au început cu prezentarea onorului de către garda constituită în acest scop, formată din militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Apoi ceremonia a continuat cu intonarea Imnului Naţional al României, după care a fost oficiată o slujbă religioasă de pomenire a eroilor armatei. Apoi, în cadrul ceremoniei, au depus coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor primarul Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, deputatul Mircea Drăghici împreună cu mai mulţi tineri sociali democraţi, membrii Alianţei Creştin Liberale (ACL), reprezentanţii SC Salubritate Publică Urbană SRL, conducerea Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, reprezentanţii Poliţiei unicipiului Curtea de Argeş, cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi mai mulţi elevi şi cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din Curtea de Argeş. Dacă anul trecut reprezentanţii partidelor politice din municipiu nu au participat la ceremonia dedicată Zilei Armatei Române, de această dată lucrurile au stat cu totul altfel. Aceştia au venit într-un număr mare la eveniment, mai ales că este în plină desfăşurare campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.
Însă, din păcate, dacă numărul oficialităţilor prezente a fost impresionant, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre prezenţa simplilor argeşeni, la manifestare luând parte doar câţiva cetăţeni care locuiesc în apropierea Cimitirului Eroilor sau care au trecut întâmplător prin zonă. După ce s-a încheiat depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, primarul Nicolae Diaconu a i-a felicitat pe militarii din municipiul nostru, cărora le-a urat şi tradiţionalul „La Mulţi Ani!”.
Manifestările dedicate Zilei Armatei Române s-au încheiat cu o scurtă defilare la care au participat de la Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” şi pompierii din cadrul I.S.U.
Oficialităţile judeţului au asistat la manifestări
Ziua Armatei Române a fost marcată sâmbătă şi printr-o ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane, desfăşurată la monumentul tanchiştilor din Piteşti. Cei prezenţi au putut asista la o defilare a militarilor de la mai multe arme, precum şi la o slujbă de pomenire, oficiată de un sobor de preoţi. Ceremoniile au atras sute de curioşi, dar şi numeroase oficialităţi. La eveniment au participat prefectul Mihai Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, reprezentanţi ai altor instituţii publice, ai asociaţiilor fostelor cadre militare şi ai partidelor politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email