Zilele Municipiului Curtea de Argeş cu manelişti, chinezării, fripturi şi trei meşteri populari

De joi şi până duminică, în parcarea de lângă sala de sport au avut loc mai multe concerte în cadrul Zilelor Municipiului Curtea de Argeş.  Maneliştii şi cântăreţii, cei mai mulţi de mâna a doua, au cântat seară de seară pe scena amenajată într-un colţ al locaţiei.

Parcarea s-a umplut de vineri cu tarabe de unde se puteau cumpăra tot felul de lucruri, de la fripturi, cârnaţi şi mititei, la vată de zahăr, haine de blană sau de piele, chiloţi, şosete, ii chinezeşti, costume populare autentice, cuţite, acadele, plăcinte, maşinuţe de jucătrie, lavandă, hamuri de cai, tuciuri, lanterne, baloane, turtă dulce, papuci, genţi, portofele şi multe altele asemenea. Clienţii au fost puţini, iar nemulţumirile comercianţilor, multe. O doamnă care vindea plăcinte a venit de la Focşani şi nu a vândut  mai nimic în două zile. Bucatele străluceau în soare şi nimeni nu se apropia de ele. O altă doamnă, din Piteşti, a încasat pe lavanda vândută puţin peste 100 de lei, iar un meşter popular din Vâlcea, atât cât să-şi scoată drumul. De altfel, cei trei meşteri populari care au venit la Zilele Municipiului erau înghesuiţi între o tarabă cu jucării de plastic şi un cort cu tuciuri.

Un domn învârtea o mămăligă lângă o tarabă pe care se vindeau fripturi şi cârnaţi de la Deva, dar clienţii nu se înghesuiau.

Comercianţii au fost împărţiţi – unii au fost chiriaşi ai partenerului Primăriei, alţii ai Primăriei, aceştia din urmă fiind aşezaţi pe aleea de la stadionul municipal.

 

Evenimentele au fost organizate de Primăria Curtea de Argeş împreună cu Asociaţia Culturală Autentic Fest.  Zilele Municipiului ar fi trebuit să aibă loc la jumătatea lunii august, dar au fost amânate pentru că la Curtea de Argeş în acea perioadă a fost doliu, Regina Ana fiind înmormântată la Necropola Arhiepiscopală şi Regală pe 13 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email