Zilele Municipiului au adus aglomeraţie şi vânzare în târgul second-hand

În perioada bâlciului tradiţional de Sfânta Maria autorităţile locale au decis ca târgul second-hand să se desfăşoare în locaţia din apropierea Stadionului Municipal, pentru a face loc comercianţilor din bâlci. Însă, de astăzi târgul second-hand va reveni pe platoul betonat unde se desfăşura târgul de cereale. Astfel, săptămâna trecută, comercianţii din târgul second-hand au profitat din plin de aglomeraţia din municipiu şi şi-au extins activitatea pe parcursul câtorva zile. „Am stat mai multe zile pentru că am văzut că este mai multe lume în oraş. Marţi de dimineaţă am venit şi ne-am ocupat locurile şi am stat câteva zile, pentru că a mers puţin mai bine vânzarea. E drept că a contat şi faptul că am fost aici în centrul oraşului”, ne-a spus Dan, unul dintre comercianţii din târg.

„A venit mai multă lume în târg şi a mers treaba”

 Oamenii spun că activităţile organizate cu prilejul Zilelor Municipiului au atras foarte multă lume în oraş şi au avut şi ei mai mulţi clienţi. „Ştiu că s-au organizat foarte multe spectacole şi concerte. Au mai venit oameni de prin comunele apropiate, dar şi din alte părţi şi au trecut şi prin târg. Săptămâna aceasta a mers treaba şi nu am venit degeaba. Dacă ar fi tot timpul aşa ar fi foarte bine. Însă, a fost şi obositor. Cei care sunt din Curtea de Argeş au mai plecat acasă seara, dar noi care venim de la Râmnicu Vâlcea, am stat aici şi nu a fost uşor”, spune Marcel. Comercianţii din târgul second-hand spun că s-ar bucura dacă ar fi lăsaţi în vechea locaţie, din apropierea Stadionului Municipal. Însă, din păcate pentru ei, autorităţile locale spun că acest lucru nu este posibil, pentru că acolo urmează să se construiască noua sală de sport a municipiului. „Chiar dacă se construieşte sala eu cred că am avea şi noi loc acolo. Păi uitaţi-vă că în această săptămână, cu toate că am venit mai mulţi cu haine am avut loc. Au fost foarte bine împărţite locurile şi toţi au fost mulţumiţi. Au fost locuri pentru toată lumea şi ne-a mers şi nouă mai bine”, spune un alt comerciant.

„Am mai lăsat la preţ ca să atragem clienţii”

Negustorii spun că a scăzut foarte mult vânzarea de când au fost mutaţi în locul unde se desfăşura târgul de cereale. „Ar fi bine dacă ne-ar lăsa lângă stadion, pentru că suntem mai în centru. De când se desfăşoară târgul acolo merge rău vânzarea, dar nu avem ce să facem. Oamenii se plâng că este distanţa foarte mare până acolo şi nu mai vin. Am mai lăsat şi noi la preţ pentru a atrage clienţii”, ne-a mărturisit unul dintre negustori. Se pare că cei mai avantajaţi de această situaţie sunt argeşenii care vin în continuare în târgul second-hand. Aceştia spun că aici găsesc haine foarte ieftine şi de calitate. „Mie una îmi convine să vin aici pentru că hainele sunt ieftine. Au mai micşorat şi ei preţurile pentru a veni lumea. Păi zilele astea cât s-a desfăşurat târgul lângă stadion au fost mult maia mari preţuirile, pentru că a venit mai multă lume. Oricum eu o să mă duc în continuare în târg”, spune Mihaela Oprescu, din Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email