Zilele comunei Tigveni au ajuns la ediţia a cincea

Zilele comunei Tigveni – Sărbătoarea Mărului au ajuns deja la ediţia a cincea, festivităţile de anul acesta dedicate acestei sărbători începând duminică, 23 octombrie, la ora 11,00 cu primirea invitaţilor. O oră mai târziu este programat spectacolul în care vor evolua Fuego,Triton, Victoriţa Lăcătuşu, Luminiţa Ţicleanu, Violeta Constantin, Mitică Tavă, Graţian Bădescu, Rapsozii Argeşului, Ansamblul de dansuri populare al Şcolii Generale “Gabriel Marinescu” şi Ansamblul de dansuri populare al comunei Tigveni. Luni, 24 octombrie are loc o întâlnire a fermierilor cu specialiştii, marţi, 25 octombrie este Focul lui Sumedru, iar miercuri, 26 octombrie, joi 27 octombrie sunt Zilele satului Bârseşti, cu hramul bisericii din sat. Vineri, 28 octombrie este Ziua Şcolii „Gabriel Marinescu”, din Tigveni, iar sâmbătă, 29 octombrie sunt programate competiţii sportive.
Pe teritoriul comunei Tigveni funcţionează două şcoli gimnaziale, una primară şi cinci grădiniţe în care învaţă 460 de elevi şi preşcolari. De educaţia lor se ocupă 40 de cadre didactice care au un grad înalt de profesionalism. Şcolile au fost reabilitate în întregime în perioada 2006 – 2010, şi dispun de laboratoare şi cabinete cu dotări ultramoderne.
La Tigveni a fost construită una dintre cele mai moderne săli de sport din Argeş, elevii având la dispoziţie şi o bază sportivă de nivel urban. În comună funcţionează CITO, instituţie de asistenţă socială în care sunt internate 20 de persoane.
Pe raza comunei sunt trei cămine culturale în satele Tigveni, Bârseştii de Jos şi Vlădeşti. Primul cămin cultural a luat fiinţă în 1939, având denumirea de „Căminul Cultural Gabriel şi Nae Marinescu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email