Zeus și Kranz se bat să construiască un bloc de locuințe sociale la Curtea de Argeș

Trei asocieri de firme se luptă pentru un contract scos la licitație de Primăria Curtea de Argeș pentru construirea unui bloc de locuințe sociale. Este vorba despre o licitație anunțată pentru a doua oară de Primărie, după ce prima a fost anulată pntru că au fost depuse oferte neconforme. Acum, contractul scos din nou la licitație are o valoare estimată mai mare,  de 12.287.484,18 lei, plus TVA. Blocul va avea 45 garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere.

La licitația care a avut loc pe 11 iulie au fost depuse trei oferte din partea a trei asocieri. Prima este Asocierea  ZEUS S.A. (Leader), ARGEDAVA CONSTRUCT,BOMACA PROIECT, S.C.A.D.T. S.A.,Geo & Adi Maestro 2007 SRL, METROPOLITAN SERVICES, AIR SERVICE DELTA, S.C.A.D.T. S.A.

A doua Asociere care a depus ofertă este formată din KRANZ EUROCENTER S.R.L. (Leader),TEHNO CONSULTING SOLUTION, TOP PROJECTS, JET CONSTRUCT PIPE SRL, NOVOLUTION S.R.L., AVYAN PROIECT.

Cea de-a treia Asociere  e compusă din CONSTRUCT ENERGO MULTI AG S.R.L. (Leader), MENTOR CONSTRUCT, CALORIA S.R.L., ELECTRO METAL CONSTRUCT EMCO, SC BLUART ROM GRUP SRL, HIDRO GAZ PIPE SRL.

Liderii celor trei asocieri sunt ”greii” firmelor de construcții, iar doi dintre ei sunt vechi cunoștințe ale administrației locale de la Curtea de Argeș, prezentă și trecute.

Kranz are deja contracte de milioane de euro la Curtea de Argeș

După cum vă informam în primele zile ale anului 2020, KRANZ EUROCENTER S.R.L., reprezentată de cunoscutul om de afaceri piteştean Corin Boian, în asociere cu alte societăţi, a câştigat două licitaţii organizate de Primăria Curtea de Argeş, licitaţii care au fost adjudecate pe 23 decembrie, valoarea totală a contractelor  fiind de aproape zece milioane de euro.

Licitaţia pentru contractul „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în municipiul Curtea de Argeş” , cu o valoare a contractului de 30255661.66 fără TVA a fost prima câștigată. Apoi, licitația pentru ”Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în municipiul Curtea de Argeş” , a fost câștigată de asocierea KRANZ EUROCENTER S.R.L. (Leader),TEHNO CONSULTING SOLUTION şi STAR TRADING IMPEX S.R.L., iar valoarea contractului a fost de 30255661.66 fără TVA.

Pentru contractul  „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”  Kranz s-a bătut cu Valah Construct, altă firmă importantă din Argeș și a pierdut. Oricum, Kranz este societatea care lucrează de la rețeaua de apă și la amenajarea trotuarelor cu granit și a pistelor pentru biciclete din centrul orașului.

Zeus, experiență la bloc

Și Zeus a construit serios la Curtea de Argeș. A câştigat licitaţia organizată de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) pentru construirea unul bloc pentru medici la Curtea de Argeş. Conform sistemului electronic de achiziții publice, Zeus a fost singurul ofertant şi şi-a adjudecat licitaţia pentru 2,177,058.5 lei, în condiţiile în care valoarea estimată a contractului a fost de 2,199,049 lei.

Blocul care are  4 garsoniere şi 8 apartamente este gata și a fost predat Primăriei, aceasta din urmă mai având de făcut lucrări de sistematizare a zonei de lângă clădire.

Contractul pentru cel de-al doilea bloc  ANL, de lângă sediul Poliţiei, destinat funcţionarilor din Primărie, de la Finanţe, Poliţie, etc., de pe strada 1 Decembrie, a fost atribuit SC A.D.T. SA  din Slatina, pentru suma de 2,120,855.64 de lei, fără TVA., unul dintre membrii Asociației care a depus ofertă și pentru blocul de locuințe sociale și al cărei lider este Zeus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email