Zestrea noii societăţi a Consiliului Local – 537.627 euro

Aceasta este valoarea terenurilor şi a construcţiilor
Despre reorganizarea Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC) în societate comercială a cărui unic acţionar va fi Consiliul Local ziarul nostru v-a informat. În aceste zile se lucrează la documentaţie, iar la şedinţa de Consiliu de azi va fi aprobat un proiect de hotărâre referitor la două rapoarte de evaluare pentru sediile SPGV din străzile Unirii şi Valea Danului. Pe Unirii este sediul SPGC, iar pe strada Valea Danului este staţia de asfalt.
Pe strada Unirii, SPGC are 17.942 metri pătraţi, valoarea acestuia fiind stabilită la 1.287.508 lei, şi construcţii pe 1215 metri pătraţi, cu o valoare stabilită de evaluator la 555.480 lei. La staţia de asfalt SPGC are în administrare 13,428 metri pătraţi de teren, în valoare de 428.254 lei, şi construcţii pe 281 metri pătraţi evaluată la 110.230 lei. În total potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus azi aprobării consilierilor, „zestrea” noii societăţi, în terenuri şi imobile, este de 537.627 euro.
Mai pleacă un consilier?!
Primarul Nicolae Diaconu şi directorul SPGC, Ioan Ghiţă, au spus că Serviciul Public va fi reorganizat în societatea comercială cu răspundere limitată cât mai repede, astfel încât la aprobarea bugetului societatea să fiinţeze deja. Cum astăzi va fi aprobat raportul de evaluare, înseamnă că documentele au cam fost făcute, iar noua firmă ar putea fi înregistrată la Registrul Comerţului cât de curând. Cum director va fi cel mai probabil Ioan Ghiţă, cel care s-a ocupat de gospodărirea municipiului în ultimii ani, înseamnă că va pleca din Consiliul Local, aşa cum au făcut şi ceilalţi doi directori ai firmelor pe care Consiliul Local le are – Ion Bolovan, de la Aquaterm, şi Gabriel Nastea, de la Salubritate Publică. În aceste condiţii, actualul Consiliu Local va înregistra o premieră – este primul for legislativ local de după 1990 din care pleacă trei consilieri locali – Sorin Sorescu, director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare, Mihai Deaconu, ales deputat PPDD, şi Ioan Ghiţă, director al societăţii comerciale a Consiliului Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email