Zero toxiinfecții alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă în județul Argeș

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș a desfășurat, în perioada 27 noiembrie – 31 decembrie 2024, o serie de controale în unități din industria alimentară, cu scopul de a asigura și proteja siguranța alimentară a consumatorilor, în special în contextul fluxului mare de turiști și evenimente organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate  238 de unități autorizate/ înregistrate sanitar veterinar și 53 de mijloace auto, în locații precum supermarketuri, piețe, abatoare, unități de alimentație publică, pensiuni, târguri organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă și unități de procesare a alimentelor. Consilierii DSVSA Argeș  au urmărit în mod special prevenirea riscurilor de toxiinfecții alimentare și combaterea comerțului ilegal cu produse din carne de porc provenite din zone de restricție pentru Pesta Porcină Africană (PPA).

Astfel, au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 144 000 de lei, principalele neconformități identificate fiind depozitarea, etichetarea, manipularea și comercializarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă, neasigurarea trasabilității alimentelor sau vânzarea de produse alimentare.

„DSVSA Argeș, prin personalul tehnic de specialitate, a desfășurat acțiuni de control pe toată perioada Sărbătorilor de iarnă pentru verificarea respectării legislației sanitare veterinare în vigoare, și astfel, prin acțiunile întreprinse să contribuim la sporirea siguranței alimentare, protecția atât a consumatorilor cât și a crescătorilor de animale prin punerea pe piață a unor produse din carne de calitate. Nu au fost raportate cazuri de toxiinfecții alimentare atât în această perioadă cât și în ultimii patru ani pe raza județului nostru”, a declarat dr. Dumitru-Sorin SORESCU, directorul executiv al DSVSA Argeș.

Consumatorii sunt încurajați să achiziționeze produse alimentare numai din unități înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și să verifice etichetele și condițiile de păstrare ale acestora, pentru a se asigura că respectă standardele de siguranță alimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email