Zeci de infractori au fost prinşi în ultimele zile

Poliţiştii argeşeni au organizat la sfârşitul săptămânii trecute o serie de acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale. În doar două zile, au fost prinşi 29 de suspecţi în mai multe cazuri de furturi comise în judeţ. Este vorba de 25 de persoane cercetate pentru furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, dar şi de câţiva hoţi de buzunare sau suspecţi de furturi din autoturisme. Oamenii legii au pus în aplicare şi două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. De asemenea, au fost constatate cinci infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au fost aplicate aproape 800 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 90.000 de lei. Fără permis au rămas 37 de şoferi, iar în 16 cazuri au fost reţinute certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor. În plasa poliţiştilor au căzut şi câţiva infractori care acţionau în zona Curtea de Argeş.
A furat geaca unui taximetrist
Ofiţerii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş au reuşit să identifice autorul unui furt căruia i-a căzut victimă un taximetrist. Acesta reclamase că din maşină îi dispăruse o giacă în valoare de circa 400 de lei. În urma cercetărilor, s-a stabilit că autorul furtului este un tânăr de 22 de ani din municipiu. Bunul sustras a fost recuperat şi predat păgubitului, iar pe numele suspectului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru fur calificat.
Sancţionaţi pentru constituire în grup
Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale au depistat şi şapte persoane care se constituiseră în grup în vederea săvârşirii de fapte antisociale. Este vorba de trei persoane din Băiculeşti, două din Curtea de Argeş şi câte una din judeţele Dolj şi Vâlcea, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani. Cei şapte membri ai grupului au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 500 de lei fiecare, pentru încălcarea legislaţiei privind asigurarea ordinii şi liniştii publice.
Hoţ condamnat dus după gratii
Agenţii de la Secţia de Poliţie Rurală Tigveni au prins un bărbat pe numele căruia Judecătoria Curtea de Argeş a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Suspectul, domiciliat în comuna Poienarii de Argeş, fusese condamnat definitiv la şase ani şi jumătate de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. El a fost ridicat de poliţişti şi escortat la Penitenciarul Colibaşi, pentru efectuarea pedepsei.
Trei tineri prinşi la furat pe râul Argeş
Alţi trei infractori au fost prinşi de agenţii de la Secţia de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş. Tinerii cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani au fost observaţi în timp ce tăiau şi sustrageau elemente metalice din componenţa unui stăvilar construit pe albia râului Argeş, în aval de pilonii de susţinere a unui pod de pe DJ 703H. Prejudiciul cauzat a fost evaluat la doar 100 de lei, dar asta nu i-a scăpat pe suspecţi de dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Au furat piese de la un tractor
Agenţii de la la Secţia de Poliţie Rurală Domneşti au identificat autorii unui furt săvârşit pe raza comunei Nucşoara. Este vorba de doi indivizi în vârstă de 22 şi respectiv 34 de ani, care au furat piese auto de la un tractor staţionat în zona barajului Baciu. Fapta fusese iniţial înregistrată cu autor necunoscut. După identificarea celor doi suspecţi, poliţiştii au extins cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email