Zeci de argeşence fac anual întreruperi de sarcină

Potrivit datelor oficiale furnizate de conducerea Spitalului Municipal Curtea de Argeş, pe parcursul acestui an, zeci de femei au solicitat întreruperea sarcinii.
Tot mai puţine argeşence se adresează medicilor din cadrul Spitalului Municipal pentru a solicita întreruperea sarcinii. Reprezentanţii unităţii medicale spun că numărul avorturilor este în scădere, cele mai multe femei care recurg la această metodă fiind din mediul rural. „A scăzut numărul întreruperilor de sarcină cu aproximativ 30% faţă de anul trecut. Am înregistrat în acest an 60 de astfel de cazuri, faţă de 90 în anul 2013. S-au prezentat pentru întreruperea sarcinii femei cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, cele mai multe dintre acestea fiind de mediul rural”, a declarat dr. Viorel State, director medical Spitalul Municipal. Totodată, acesta a vorbit şi despre cauzele principale ce au dus la scăderea numărului de avorturi. „Această scădere a numărului de întreruperi de sarcină se poate traduce prin faptul că femeile au acces la informaţii şi prin faptul că activitatea cabinetelor de planning familial este una susţinută”, a mai spus dr. Viorel State.
Mai puţine minore cu copii
Mai mult decât atât, şi numărul minorelor care devin mame la vârste fragede a început să scadă la Curtea de Argeş. „Din numărul total al femeilor care nasc aici, undeva la 2 – 3% sunt mame minore. Chiar zilele trecute am avut un astfel de caz, cu o tânără care a născut la vârsta de 16 ani. Dar este posibil ca alte fete aflate în situaţii asemănătoare să meargă în alte spitale, aşa cum şi la noi vin paciente din alte localităţi”, a mai afirmat directorul medical al Spitalului Municipal.
Medicii de specialitate spun că minorele care au devenit mame sunt dezvoltate din punct de vedere biologic, însă nu şi psihic. Aceştia susţin că o mai bună educaţie sexuală în şcoli, dar şi comunicarea frecventă între părinţi şi copii ar fi soluţiile pentru diminuarea numărului de naşteri în rândul adolescentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email