Walter Stegner aduce orchestra Simfonică de Suflători Angely’S la Curtea de Argeş

Vineri, la ora 12:00, în faţa Centrului de Cultură şi Arte „George Topârceanu”, Orchestra Simfonică de Suflători Angely’S va susţine un concert extraordinar, dedicat tuturor argeşenilor. Evenimentul este organizat de administraţia publică locală împreună cu Walter Stegner, cetăţean de onoare al municipiului, şi Anca Aron.
„Este o surpriză oferită argeşenilor în această zi de sărbătoare. De asemenea, vânătorii de munte, care sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre, vor defila de la Monumentul Eroilor până la Centrul de Cultură şi Arte însoţiţi de fanfară”, ne-a spus Costinel Vasilescu, viceprimarul municipiului.
Orchestra Simfonică de Suflători Angely’S a luat fiinţă la 1 iunie 2009 şi aparţine Fundaţiei „Cavalerii Daciei”, având ca părinte spiritual pe diplomatul economist Ionel Ilie Ciuclea. Scopul formării acestei orchestre este păstrarea muzicii instrumentale româneşti şi universale, dar şi promovarea valorilor şcolii de suflători din România. Originalitatea primei orchestre de suflători particulare din ţară constă în faptul că fiecare instrumentist poate fi şi un solist, ceea ce face posibilă prezentarea unei opere integrale în concert. Calităţile interpretative ale artiştilor instrumentişti, absolvenţi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi ai facultăţilor de muzică din ţară şi din străinătate, au condus la un real succes pe scenele din ţară şi la lărgirea repertoriului: muzică simfonică românească şi universală, piese folclorice româneşti şi internaţionale, dar şi arii din opere celebre. În prezent, orchestra este compusă din 40 de instrumentişti titulari, 10 colaboratori şi doi dirijori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email