Walter şi Anca Stegner au adus cadouri copiilor de la Clubul de desen „Culoare şi vis”

În urma premiilor obţinute de curând de către copiii aflaţi sub îndrumarea profesoarei Elena Stoica la Clubul de desen „Culoare şi Vis” din Corbeni, premii despre care aţi aflat din ziarul nostru, sâmbăta trecută aceştia au fost încă o data răsplătiţi  de un gest surprinzător, dar plăcut, din partea lui Walter Stegner, cetăţeanul de onoare al Curţii de Argeş, şi al soţiei sale, Anca Aron.   
Aceştia au venit cu diverse materiale necesare copiilor, printre care: pensule, seturi de culori, acuarele, vopseluri acrilice şi uleiuri, planşe şi pânze, mini-şevalet, etc. Gestul lor a fost pe cât de uimitor şi impresionant, pe atât de bine primit de către profesoara Stoica, dar şi de copii.
„Ştiam de existenţa acestui club de desen şi de performanţele acestor copii minunaţi, însă nu ştiam în ce condiţii lucrează, dar mai ales condiţia materială pe care o au o parte din copii. Am rămas total impresionaţi în urma vizionării unui clip primit pe internet, în care erau prezentaţi o parte din copiii pregătiţi aici de către doamna profesoară Stoica şi am decis, împreună cu soţul meu, să aducem câteva materiale necesare desfăşurării acestei activităţi şi să-i încurajăm pe micuţi în a-şi pune în practică talentul şi imaginaţia. Acum ştim de ce fel de materiale au nevoie şi sperăm că următoarea noastră vizită să fie un prilej de bucurie şi de motivaţie pentru copii” ne-a declarat Anca Aron.
„Eforturile copiilor ar trebui recunoscute şi pe plan local!”
Uimiţi de abilitatea şi talentul copiilor, dar mai ales de devotamentul şi energia profesoarei Elena Stoica, Walter şi Anca au petrecut minute în şir privindu-i pe copii pictând şi au discutat cu profesoara despre problemele frecvente cu care se confruntă, dar şi despre următoarele proiecte şi concursuri la care vor participa. „Este un gest minunat şi un efort remarcabil pe care îl face doamna profesoară Elena Stoica, din dragoste pentru artă, din dragoste pentru copii, şi ar trebui recunoscut acest lucru şi pe plan local şi naţional, şi nu numai internaţional. Este incredibil cum cineva, printr-un gest voluntar, aşa cum face această doamnă, poate mobiliza energia copiilor transformând-o în imaginaţie, în dorinţa de a picta, de a se exprima liber şi de a uimi o lume întreagă”, au spus, vizibil emoţionaţi, Anca şi Walter.
Copiii au fost foarte încântaţi de materialele pe care le-au primit şi au promis că eforturile lor vor fi chiar mai mari de acum încolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email