Vremea mohorâtă a dat peste cap planurile comercianţilor din târgul second-hand

Vremea rece şi cu precipitaţii abundente care a pus stăpânire pe zona municipiului Curtea de Argeş a dat peste cap planurile comercianţilor din târgul second-hand. Ieri, la primele ore ale dimineţii doar câţiva negustori s-au încumetat să-şi amplaseze corturile şi tarabele în locul unde se desfăşoară în fiecare săptămână târgul de haine secod-hand. Bine îmbrăcaţi, cu cele mai groase haine şi cu bocanci în picioare, aceştia dădeau repede din mâini pentru a se încălzi şi pentru aşeza marfa pe mesele de lemn.
Clienţi puţini în târg
Ieri dimineaţă, la Curtea de Argeş a nins ca în poveşti, cu fulgi mari şi deşi, iar în doar câteva minute un strat de zăpadă a acoperit totul. În jurul orei 10:30, în locul în care se desfăşoară târgul săptămânal, câţiva comercianţi mai curajoşi şi decişi să înfrunte vremea capricioasă, lucrau cu spor în încercarea de a-şi întinde corturile sub care au aşezat mesele cu haine. Bine îmbrăcaţi, cu geci groase şi cu cizme sau bocanci în picioare, aceştia încercau să uite de timpul mohorât. „Când am plecat de acasă nu ningea aşa. După ora 08:30 a început să dea mai tare. Acum dacă tot am venit o să stau câteva ore, deşi sunt sigur că nu fac vânzare. Cine să vină în târg pe vremea asta?”, se întreba un tânăr comerciant. Alţii care au venit în târg, când au văzut cum ninge afara, nici măcar nu au mai despachetat hainele din saci, ci doar au schimbat câteva vorbe cu colegii mai matinali, după care s-au îndreptat zgribuliţi către casă. „Asta nu e vreme de vândut haine. Asta e vreme de dormit”, spune mai în glumă mai în serios un alt negustor. În acelaşi timp, oamenii recunosc că vremea nefavorabilă din ultimele săptămâni şi-a pus amprenta serios pe modul în care au mers vânzările. „Acum o săptămână a plouat, acum ninge, ce să mai spun de vânzare. Nici drumul şi mâncarea nu le scot”, spune profund dezamăgită o tânără, căreia i se văd doar ochii de sub gluga groasă.
Nici clienţii nu au fost ieri în număr mare în târg. Doar câţiva elevi şi alte câteva doamne cu umbrele în mână au venit în târg în speranţa că vor găsi marfă bună, dar şi la preţuri mai mici. Însă, nici aceştia nu au zăbovit prea mult şi după ce s-au udat bine au plecat acasă aşa cum au venit, adică cu mâinile goale. „Ce să cumpăr? Sunt şi puţini comercianţi şi nu prea ai ce să alegi pe aici. Oamenii nu au mai venit din cauza vremii. Am venit de 10 minute, dar plec acasă”, spune Ioana Stătică, o femeie din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email