Votăm deştepţii, plătim ca proştii. Şi ce dacă…

Au trecut peste 30 de zile de când am trimis o sesizare către un cabinet parlamentar din Argeş. Vă invit să vă vărsaţi oful pe site-ul nostru sau direct la redacţie, dacă aţi apelat la vreun deputat de Argeş şi nici măcar nu s-a deranjat să vă dea celebrul răspuns „vom analiza situaţia”.
Şi-acum să vă povestesc ce voiam. Am o maşină în leasing, ca mulţi dintre dumneavoastră. Aflu cu stupoare că eu plătesc RCA-ul ca şi persoană juridică, eu – persoană fizică, de altfel. Care e logica? Nu ştie nimeni. Atâta doar că eu trebuie să plătesc, pentru că firma de leasing este persoană juridică, deşi eu sunt doar utilizator şi nu reprezint nicio firmă. Şi dumneavoastră, care aveţi maşini în leasing, plătiţi la fel, dacă maşina nu este pe firmă. Ok, plătesc eu, pentru că aşa am stabilit prin contract. Dar, în contract nu scrie că eu sunt firmă şi că trebuie să scot bani din buzunar dublu!!! În asta constă diferenţa de RCA ca persoană fizică sau ca firmă. Suma este dublă. Adică, în loc de 4 milioane pe an, scoatem 8. De ce?!
Este doar o altă tâmpenie negândită a Guvernului minunat pe care l-am ales să ne stoarcă puterile. Este la fel ca şi situaţia în care au gândit că indemnizaţia de creştere a copilului este una, chiar şi când ai gemeni sau tripleţi. Am senzaţia uneori că un grup de vecini de bloc, care joacă table la scară cu berea în mână, ar gândi mai profund legile ţării, decât orice demnitar plin de fiţe, maşini, femei şi bani nemunciţi. Guvernanţii n-au nici logică, nici interes şi mai ales nu au grija noastră. Iar prostimea plăteşte aberaţiile lor.
L-am întrebat online pe deputatul liberal Andrei Gerea, vizavi de inepţia pentru care plătim asigurări ale maşinii ca firmă: „Ce lege reglementează această nedreptate pe banii amarâţilor care-şi iau maşini în leasing? Vi se pare firească logica după care se încasează RCA-ul în situaţia prezentată? Cum puteţi să ne ajutaţi?”
M-am gândit că nu face parte dintr-un partid de guvernare şi, poate, ar fi interesat de o mică imagine în judeţ, dând un răspuns la întrebările unui argeşean. Dar, am omis intenţionat să-i spun că sunt ziarist. Şi nu l-a mai interesat.
Una peste alta, firma de asigurări trebuie să taie chitanţă pe numele proprietarului, firma de leasing trebuie să figureze că a plătit RCA-ul, iar cel care foloseşte maşina trebuie să plătească. Credeam că un deputat, aflat la al doilea mandat, poate să ne spună unde se rupe firul şi cine trebuie să încheie cercul plăţilor inutile pe banii noştri. Dar… nuuuu. Umeri săltaţi şi obligaţii pentru cei mai mici dintre noi. Că aşa se fac unii mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email