„Vom fi primul oraș din țară cu pasarelă supraterană pentru biciclete!”

Consiliul Local a adoptat de curând un proiect de hotărâre referitor la „aprobarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție și indicatori tehnico-economici precum și Devizul general pentru proiectul „Creșterea mobilității urbane nepoluante prin investiții de tip integrat în soluții inteligente aferente Coridorului de mobilitate integrate Sud Vest-Centru (strada Râmnicu Vâlcea — Bulevardul Basarabilor) al Municipiului Curtea de Argeș”.

„Este un proiect pe care îl facem împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia. O dată cu aprobarea acestei hotărâri avem prioritate la depunerea cererii de finanțare imediat cum se deschid finanțările”, le-a explicat secretarul general al municipiului, Janina Zarioiu, aleșilor locali.

Care este zona modernizată

După cum v-am informat, zona propusă spre modernizare prin acest proiect și străzile adiacente formează un coridor de mobilitate între străzile Râmnicu Vâlcea, 1 Decembrie 1918 și Bulevardul Basarabilor. Astfel, în vederea creșterii accesibilității tuturor categoriilor de cetățeni la zonele funcționale ale municipiului prin sprijinirea utilizării mijloacelor de transport nemotorizate, se dorește amenajarea adecvată a infrastructurii pentru a încuraja deplasarea pe jos sau cu bicicleta, ori prin folosirea transportului public în comun. Așadar, se vor realiza următoarele:

-Sistem de Bike-sharing: extinderea sistemului de bike-sharing existent prin amplasarea a încă maxim 4 stații automatizate de închiriere biciclete cu un număr de maxim 40 de biciclete. Fiecare stație automatizată de închiriere biciclete va avea minim 15 locuri de andocare. Pe traseu se vor amplasa și rasteluri pentru parcarea de scurtă durată a bicicletelor cu un număr de minim 20 de locuri.

-Pasarelă: se va construi o pasarelă cu dublu sens pentru pista de biciclete care va respecta regimul de înălțime în vigoare, aferent categoriei de drum pe care îl va traversa. Aceasta va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea și zona strada 1 Decembrie 1918. Iluminarea acestei pasarele va fi realizată atât deasupra cât și dedesubt, prin intermediul bandei led dar și prin conectarea surselor de iluminare la sistemul de iluminare al orașului.

-Pistă de biciclete: aceasta va avea o lungime de aproximativ 7,2 km, dispusă pe traseul aferent str. Râmnicu Vâlcea, pasarelei care face legătură între strada Râmnicu Vâlcea și zona străzii 1 Decembrie 1918 și pe str. Pompieri până la intersecția cu Bd. Basarabilor. Lățimea acesteia va fi de 1.00 m pe sens. Având în vedere existența șanțului pentru colectarea apelor pluviale, pe strada Râmnicu Vâlcea va fi necesară redimensionarea acestuia și montarea unei rigole carosabile pentru a permite posibilitatea construirii pistei de biciclete sau a trotuarului.

-Trotuarele: suprafața trotuarelor va fi de aproximativ 10000vmp, urmând ca modernizarea acestora să fie realizată diferențiat în funcție de zonă; Trecerile de pietoni: vor fi modernizate/înființate aprox. 10-11 treceri de pietoni prin semnalizare orizontală inteligentă.

„Vom fi primul oraș din România care va avea pistă de biciclete suspendată”, a precizat primarul Constantin Panțurescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email