Volumul „Se întorc morţii acasă” a fost lansat şi la Curtea de Argeş

 

Muzeul Municipal Curtea de Argeş a găzduit, sâmbătă, un eveniment deosebit. Cornel Constantin Ciomâzgă, unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, profesor la Facultatea de Jurnalistică şi mentor al unor mari gazetari, a lansat şi în municipiul nostru cartea „Se întorc morţii acasă”. Volumul a fost primit cu interes de argeşeni, printre cei prezenţi la eveniment regăsindu-se Ştefan Dumitrache, managerul instituţiei gazdă, Cristian Cocea, directorul executiv al Direcţiei pentru Cultură Argeş, Simona Hirică, manager Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, Marian Ghiţă, directorul Bibliotecii Municipale, dar şi cadre didactice din Curtea de Argeş. „Mă bucur că avem ocazia de a participa la un astfel de eveniment deosebit. Iată că după o „tăcere” ce a durat 10 ani de zile, Constantin Ciomâzgă revine cu o nouă carte extraordinară. Am primit cartea recent şi am început să o răsfoiesc, dar imediat mi-am dat seama că nu este o carte de răsfoit, ci una de citit”, a declarat Ştefan Dumitrache. Apoi, despre volumul „Se întorc morţii acasă”, a vorbit şi Cristian Cocea. „Am primit cartea în urmă cu câteva zile şi am crezut că o voi citi repede. Însă, lucrurile nu au stat deloc aşa. Nu e o carte de vacanţă, ci una de înţelepciune. Dacă o veţi citi veţi afla lucruri deosebite, dar şi câteva soluţii la problemel vieţii cotidiene”, a spus Cristian Cocea.

 

Finalul evenimentului i-a aparţinut autorului, care a realizat o prezentare sumară a volumului, la care a lucrat „un sfert de veac”. „Atât a durat din momentul în care m-am întâlnit cu personajul principal al cărţii şi până în clipa în care a apărut. Acum călătoresc pentru veni în întâmpinarea cititorilor şi pentru a le oferi câteva precizări. În primul rând eu nu aş cuteza să o numesc carte, ci doar un modest manual de bună vieţuire. De asemenea, în cel de-al doilea rând, vreau să vă spun că aceasta pledează pentru ideea şansei de schimbare”, a declarat autorul.

 

Personajele principale ale cărţii sunt un fost torţionar comunist, Petre, şi cea mai opresată victimă a sa, părintele Filip, care se întâlnesc după zeci de ani, spre a trăi împreună, sub pecetea credinţei, o experienţă dincolo de înţelesul omenesc.

 

C.P.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email