Viorel Popescu, fostul manager al Spitalului, declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 12 aleși locali, printre care se află și Viorel Popescu, consilier local la Curtea de Argeș, conform unui comunicat de presă emis de ANI.

Acesta ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 decembrie 2017 – 08 mai 2020,  întrucât a exercitat simultan cu funcția de Manager interimar al Spitalului Municipal Curtea de Argeș și funcția de consilier local, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006 (potrivit căruia „(…) funcția de manager general este incompatibilă cu: exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”, conform ANI.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, informează Agenția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email