Vineri se votează bugetul local al municipiului Curtea de Argeș. Ce amendamente a propus PNL.

Vineri, 10 februarie, Consiliul Local Curtea de Argeș se întrunește în ședință extraordinară  pentru adoptarea bugetului local al municipiului pentru acest an.

”PNL Curtea de Argeș a formulat o serie de propuneri/amendamente pentru bugetul anului 2023:

  • investiții în îmbunătățirea retelei de canalizare
  • continuarea proiectului de bugetare participativă
  • amenajare de spatii verzi, parcuri și terenuri de sport și a zonei ruinelor Bisericii San Nicoară
  • amenajarea cursurilor râurilor și pârâurilor din Curtea de Argeș
  • construirea unui pod rutier în zona dintre strada Alexandru Lahovary și strada San Nicoară

Am luat act și salutăm decizia de a aloca fonduri pentru investiții în îmbunătățirea rețelei de canalizare pe strada Victoriei și a străzilor adiacente, pentru stație de tratare biologică și primire vidanja – așa cum au cerut cetățenii și cum am văzut noi un oraș civilizat pentru secolul în care trăim, de aceea am și depus amendamente în acest sens. Este bine că se face ceva, dar putea fi și mai bine dacă aceste lucrări se făceau accesând fonduri nerambursabile prin PNRR!”, a precizat Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș.

Un alt lucru pozitiv- marca PNL- este faptul că s-au bugetat doua terenuri de sport- ambele propuse de cetățeni prin bugetarea participativă (am observat în discuțiile cu locuitorii urbei ca spațiile destinate activităților sportive și de recreere ocupă un loc prioritar pentru aceștia ). Miniterenul de baschet – Progresu- votat cu 1500 de semnături și terenulul de sport Fântâna lui Manole. La momentul respectiv Primăria nu a identificat un teren unde să fie construit, însă după discuții constructive am reușit să fie bugetat și acesta. Pentru acest an, pentru proiectul de Bugetare Participativă, care s-a bucurat de succes din partea locuitorilor, suma a fost suplimentată cu 50% fată de cea de anul trecut”, se arată într-un comunicat al organizației locale a PNL Curtea de Argeș.

“Plecând de la nevoia locuitorilor de a avea spații verzi, parcuri și terenuri de sport s-a alocat suma de 300.000 lei pentru un studiu de fezabilitate pentru modernizarea spațiilor verzi. Un interes deosebit îl reprezintă zona vechiului Orășel al Copiilor – lângă fostul cinematograf Argeșul, un parc abandonat în momentul de față. Un alt studiu de fezabilitate se va face pentru “Conservarea și valorificarea ruinelor Bisericii San Nicoară.

Consilierii PNL au depus un amendament la buget, cu impact major pentru comunitate privind siguranța cetățenilor – un studiu de fezabilitate pentru realizarea traversării cursurilor râurilor/pârâurilor astfel încât sa nu se mai ajungă la pierderea de vieți omenești. Parte din această propunere este analiza realizării unei rute ocolitoare, prin construirea unui pod pentru autoturisme, care să traverseze pârâul dintre strada Alexandru Lahovary și strada San Nicoară”, a afirmat liderul organizației municipale, Cosmin Petrescu.

Anveloparea blocurilor – una din temele liberale din trecut, ar trebui sa reprezinte prioritate ZERO pentru administrație deoarece se poate realiza prin fonduri alocate prin PNRR. Spre deosebire de reabilitatea /consolidarea realizată din fondurile bugetului local unde cofinanțarea din partea proprietarilor variază intre 20-40%, în acest caz se poate realiza cu costuri 0 din partea locatarilor.

“În ultimul an, am fost mult mai aproape de cetățeni, le-am ascultat problemele și încercăm să rezolvam parte dintre cele mai arzătoare, de aceea ne dorim un buget realist și mult mai aproape ce nevoile reale ale cetățenilor, astfel că aseară la ședința BPL a PNL Curtea de Argeș am rediscutat toate punctele și am mandatat consilierii locali să susțină bugetul dacă vor fi prinse și propunerile/ amendamentele depuse de noi”, a mai spus Cosmin Petrescu.

”Desigur, rămân multe alte probleme ce trebuie adresate: teii de pe bulevard, câinii comunitari, lipsa transparenței achizițiilor făcute de primărie, lipsa susținerii ONG-urilor care se ocupă de copii cu probleme, lipsa unui plan de digitalizare a primăriei (refacerea rețelei IT a primăriei este doar un prim pas)”, mai spun liberalii din municipiu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email