Vineri, locuitorii din Pitești și Curtea de Argeș vor putea călători cu transportul în comun în schimbul deșeurilor

Pe 16 septembrie locuitorii din Pitești și Curtea de Argeș vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deșeurilor, alături de locuitorii din alte 63 de orașe din țară, se arată într-un comunicat de presă al Kaufland România.

Săptămâna Europeană a Mobilității va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe din țară – România Schimbă PET-ul cu biletul.

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din Pitești și Curtea de Argeș și din alte 63 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. La nivel local, campania se bucură de sprijinul Asociației Zimbrul Carpatin, în calitate de parteneri ai acțiunii.

În municipiile Pitești și Curtea de Argeș, campania se desfășoară în parcările celor 3 magazine Kaufland situate în: Pitești – Războieni (Str. Exerciţiului nr. 216), Pitești – Găvana (Str. Nicolae Bălcescu nr. 93) și Curtea de Argeș (Str. Albeşti nr. 30K)

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare. Campania se desfășoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email