Vineri, în Argeş, 320 de cazuri de Covid 19

Prefectul Emanuel Soare –  “Situația epidemiologică ne îndeamnă la precauție!

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, consideră că starea de alertă ar trebui prelungită, în special în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de îmbolnăviri COVID. Prefectul îndeamnă cetățenii să fie precauți.

“Suntem în continuare sub amenințarea virusului iar adaptarea la reguli se face întotdeauna progresiv. De aceea măsurile de relaxare vor veni treptat. Vom vedea daca se va prelungi sau nu starea de alertă. Personal, sper ca starea de alertă să continue, pentru că avem nevoie de cadrul legislativ care să poată permite luarea de măsuri, dacă situația se va înrăutăți. Nu trebuie înțeles că se impun noi restricții, prin continuarea stării de alertă. Gândiți-vă ce s-ar putea întâmpla să nu mai avem niciun fel de restricție, să umplem restaurantele. Există riscul infectării, dacă oamenii nu au siguranța sănătății, economia nu va putea recupera. În acest moment, situația epidemiologică ne îndeamnă la precauție”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

În Argeș, astăzi, numărul de îmbolnăviri a ajuns la 320, îngrijorător fiind și numărul de pacienți confirmați sau suspecți COVID internați (160).

„Din păcate, în ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. Este evidentă legătura dintre creșterea numărului de cazuri și momentul în care au fost luate unele măsuri de relaxare, perioada de incubație se suprapune perfect. În acest moment, cam 40% dintre localitățile județului Argeș sunt afectate de Covid-19, însă per total avem 137 de cazuri active. Ne îngrijorează faptul că a crescut numărul de persoane internate în ultima perioadă”, a spus prefectul județului Argeș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email