Vineri este Ziua rezervistului militar

Instituirea „Zilei Rezervistului Militar” prin H.G. nr. 467/2010 exprimă aprecierea autorităţilor şi societăţii româneşti faţă de cadrele militare în rezervă şi în retragere care şi-au servit cu devotament şi onoare patria.
De-a lungul timpului, istoria românilor a consemnat fapte memorabile, pline de eroism şi vitejie ale militarilor pe câmpul de luptă şi pe frontul nevăzut, care au contribuit la apărarea patriei şi a valorilor naţiunii române.
Astăzi ne este drag să ne amintim că la 17 mai 1991, s-a înființat Filiala „POSADA” a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Curtea de Argeş, simbolul unităţii cadrelor argeşene şi după trecerea în rezervă. Ca persoană juridică română de drept privat, înscrisă în Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor în urmă cu peste două decenii, Filiala „POSADA” a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Curtea de Argeş, îşi organizează şi desfăşoară activitatea la nivel naţional şi teritorial în strictă conformitate cu legea, cu valorile statutului de drept şi democraţiei, în spiritul devizei sale „Patrie, Onoare, Demnitate”! 
În timpul scurt de atunci, prin activităţile membrilor filialei, aceşti cetăţeni onorabili ai municipiului Curtea de Argeş, s-au dovedit a fi incontestabili păstrători ai tradiţiilor neamului şi Armatei Române pe meleaguri argeşene de care şi-au legat cariera militară, viaţa şi familia.
Prin nivelul lor de pregătire, prin profesionalismul şi calităţile de oameni adevăraţi şi prin spiritul organizatoric de care au dat dovadă în împrejurări deosebite, astăzi se constituie în forţă ce merită să fie valorificată pentru binele şi prosperitatea obştei argeşene şi nu numai.
Îmi exprim convingerea că alături de întreaga societate românească română, atât membrii Filialei Judeţene Argeş „POSADA” a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Curtea de Argeş, cât şi ceilalţi militari rezervişti, vor contribui la rezolvarea problemelor cu care se confruntă naţiunea în această perioadă.
Cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, adresez gândurile mele bune de sănătate şi împliniri, atât membrilor filialei cât şi tuturor rezerviştilor militari români.
La mulţi ani, dragi camarazi!
PREȘEDINTE FILIALA JUDEŢEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.
Col. (rtg.) Laurenţiu  DOMNIȘORU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email