Vineri aflăm ce se întâmplă cu viceprimarul

Vineri, 23 aprilie, este ultimul termen stabilit de Tribunalul Argeş pentru judecarea anulării actului emis de autorităţi publice locale, hotărârea nr. 85/20.11.2020 a Consiliului Local Curtea de Argeş privind alegerea viceprimarului. În proces, reclamant este Instituţia Prefectului – judeţul Argeş, iar pârât Consiliul Local al municipiului Curtea de Argeş. „Am depus întâmpinare, iar instanţa a stabilit termen pe 23 aprilie ca să fie comunicată”, ne-a spus secretarul general al municipiului, Radu Chirca. Prin urmare, vineri vom afla ce se întâmplă cu viceprimarul, dacă hotărârea Consiliului Local va rămâne în vigoare, iar viceprimarului Ştefan Dumitrache îi va înceta suspendarea, sau va fi ales un nou viceprimar.

Vă reamintim că pe 3 martie Instituţia Prefectului a contestat decizia Consiliului Local prin care a fost ales viceprimar Ştefan Dumitrache. „Au încălcat legea la alegerea viceprimarului, şi a trebuit să facem asta”, ne-a spus atunci fostul prefect Emanuel Soare, acum subprefect. Prin urmare, viceprimarul a fost suspendat din funcţie. „Nu au dreptate. Viceprimarul a fost ales conform legii şi conform Regulamentului de organizare şi Funcţionare al Consiliului Local, Regulament care era în vigoare”, ne declara în martie Radu Chirca.

Două tururi de scrutin

În noiembrie 2020 viceprimar la Curtea de Argeş era ales Ştefan Dumitrache, consilier local PSD. Ce-i drept a fost nevoie să se voteze de două ori ca să strângă numărul de voturi necesare, dar într-un final a reuşit după ce 10 dintre colegii săi din Consiliul Local l-au ales să fie viceprimar. Tocmai cele două tururi de scrutin au fost contestate de Prefectură.

La ședința la care a fost ales au fost trei propuneri pentru viceprimar  – Ştefan Dumitrache, Bogdan Marina şi Dan Petrescu. Votaseră secret aproape toţi consilierii când Ion Şerban a mai cerut un buletin, l-a rupt pe cel pe care îl primise, şi a mai votat încă o dată fără să spună de ce. „Dacă nici atât nu sunteţi în stare…ce să mai vorbim!”, l-a apostrofat atunci primarul Panţurescu pe Ion Şerban, colegul său de partid.

Deşi lucrurile păreau aranjate la începutul şedinţei, s-a constatat că nicio propunere nu avea numărul suficient de voturi – Dumitrache a avut 9 voturi, Bogdan Marina 7 iar Dan Petrescu 2. S-a votat din nou iar Ştefan Dumitrache a câştigat cursa cu 10 voturi, deci la limită, în timp ce Bogdan Marina a avut tot 7, două voturi fiind anulate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email