Vijelia de luni seara a făcut prăpăd! Acoperişuri smulse, copaci căzuţi, drumuri blocate

Furtuna de luni noaptea a reuşit să facă pagube şi în zona Curtea de Argeş. Vântul puternic a smuls acoperişul unei brutării din cartierul Confarg, pe strada Valea Sasului mai mulţi copaci au fost puşi la pământ şi o porţiune de drum a

luat-o la vale, iar pe izlazul din Buşaga s-au înregistrat alunecări de teren. Probleme au fost şi în comuna Pietroşani unde malul drept al unui pârâu s-a dărâmat iar apa a inundat mai multe gospodării aflate în zonă.

 

„Am crezut că e sfârşitul lumii!”

Luni seara, fulgerele au luminat cerul iar tunetele puternice au răsunat în tot oraşul. Oamenii din cartierul Confarg spun că scenele care au urmat au fost parcă din Apocalipsă. „Aşa ceva n-am mai păţit de multă vreme… Am zis că e sfârşitul lumii. Aproape de miezul nopţii s-a auzit o bubuitură puternică, mai ceva ca o explozie. Am ieşit pe geam şi am văzut că acoperişul de la brutărie fusese luat de vânt şi aruncat la câţiva metri, în curtea din spate. Noroc că nu era nimeni acolo, că murea strivit sub greutatea acoperişului”, spunea ieri Elena Dumitru.

La Valea Sasului şi pe Buşaga drumurile s-au surpat

Ieri de dimineaţă, reprezentanţii Primăriei şi membrii Biroului pentru Situaţii de Urgenţă au trecut la evaluarea şi centralizarea pagubelor. „Încă nu ştim de toate zonele afectate. Cert este că nimeni nu a fost rănit şi acesta este cel mai important lucru. În plus, pagubele nu sunt foarte mari. În afară de acoperişul care a zburat de la un imobil din Confarg, au mai fost probleme pe strada Valea Sasului, unde s-a surpat o porţiune de drum şi câţiva copaci de pe malul pârâului Valea Sasului au fost doborâţi. A fost vorba de o problemă mai veche, pentru că aici drumul începuse să se surpe de acum două săptămâni. Ca să înlăturăm pomii căzuţi, am luat legătura cu cei de la Ocolul Silvic şi în curând vor veni să îi taie”, spune Valentin Ionescu, inspector pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei. De asemenea, o porţiune din drumul ce duce spre izlazul din Buşaga s-a dărâmat. Reprezentanţii Primăriei spun că vor lua măsuri pentru a repara drumurile afectate, însă nimeni nu poate să spună cu certitudine când vor începe lucrările. Şi sătenii din Pietroşani au avut o noapte de coşmar, după ce în urma ploilor abundente, malul drept al pârâului Valea Teti s-a dărâmat iar apa s-a revărsat prin grădinile şi gospodăriile celor care aveau case în zonă. Din fericire, în urma precipitaţiilor nu s-au înregistrat victime. 

Meteorologii avertizează: Cod galben de ploi şi inundaţii

Se pare însă că ploile nu se opresc aici pentru că ieri, pe adresa Primăriei a sosit o nouă avertizare cod galben pentru ploi, iar hidrologii au emis de asemenea cod galben de inundaţii pentru râul Argeş şi afluenţii săi. Debitele râurilor vor creşte şi vor atinge cotele de atenţie, mai ales în zonele de munte, unde este posibil să fie viituri. Vor fi scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie care vor inunda local anumite regiuni. Codul galben de ploi este valabil până astăzi la ora 21.00 iar meteorologii anunţă că vom avea parte de ploi abundente, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 50l/mp. În unele zone va cădea şi grindină şi vântul va sufla cu putere în timpul ploilor. Comitetul pentru situaţii de urgenţă va monitoriza permanent situaţia şi debitele râurilor în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email