Victorie şi la tata Jean


Gloria Bistriţa – F.C. Internaţional Curtea de Argeş 0 – 1 (0-1). Incredibil parcursul Interului în primul an de participare în Liga I: trei victorii din trei meciuri jucate în deplasare, şi trei înfrângeri din trei pe terenul de la Mioveni! Sâmbătă, trupa lui Benone Lazăr antrenată de Ştefan Stoica, a învins la Bistriţa „lanterna” Gloria lui tata Jean printr-un gol marcat de noua stea apărută în Liga I, Mihai Răduţ. Tânărul oltenaş născut la Slatina, a ajuns astfel la trei reuşite în acest campionat. Dincolo de golul marcat, Mihai Răduţ a avut o prestaţie excelentă fiind cel mai bun jucător de pe teren. Conducerea clubului argeşean prezentă la meci, a fost felicitată atât de oficialii Gloriei, cât şi de spectatorii de la tribuna oficială a stadionului bistriţean, pentru evoluţia „şeptarului” de la Inter.

Mutări de mare antrenor

Meciul nu a fost deosebit de spectaculos, dar dominat tactic de jucătorii oaspeţi. Asta o spun şi ocaziile avute de cele două echipe: trei ale Interului, şi numai una mai de Doamne-ajută a Gloriei în minutul 90. Cele trei oportunităţi ale Interului au fost ratate de Emanuel Kone, în două rânduri, şi Răduţ. De altfel, Răduţ, Kone, fundaşul dreapta Dan Matei şi mijlocaşul stânga Cornel Frăsineanu au fost cei mai buni jucători ai Interului. O surpriză plăcută a fost şi portarul Arcaba care a evoluat cu siguranţă remarcându-se prin plonjoane spectaculoase şi eficiente. Singurul care a avut o evoluţie mai şovăielnică a fost Cosmin Băcilă, avansat pe postul de mijlocaş dreapta da la fundaş dreapta. Pe lângă această mutare tactică ce s-a dovedit inspirată, antrenorul Ştefan Stoica a mai făcut una: a folosit un cuplu inedit de atacanţi: Kone – Răduţ. Iar rezultatul s-a văzut pe tabela de marcaj.

Golul de trei puncte

Golul care a decis soarta celor trei puncte a fost marcat în minutul 24 de Mihai Răduţ. Cornel Frăsineanu a şutat puternic de la 25 de metri lateral stânga, şi portaru Albuţ n-a putut prinde mingea pe care a respins-o în faţă, de unde Răduţ a reluat-o din vole în poarta gazdelor: 0 – 1.

Antrenorul Gloriei este pe cracă

Tata Jean şi echipa lui sperau să obţină prima victorie în campionat, şi astfel să paseze ultimul loc al clasamentului celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ. Şi după ce Răduţ a deschis scorul, antrenorul Gloriei, Sandu Tăbârcă a intrat în colimatorul spectatorilor care i-au tot cerut demisia. După şase etape, Tăbârcă are clipele numărate la Gloria.

Arbitraj bun

Arbitrajul brigăzii conduse de arădeanul Ovidiu Haţegan a fost fără greşeli, la cele două linii fiind asistenţii Eduard Ungureanu din Bucureşti şi Florin Păunescu din Vâlcea. Haţegan a arătat cinci cartonaşe galbene, două gazdelor, Achim (64) şi Băjenaru (69), şi trei argeşenilor: Băcilă (27), Răduţ (35) şi Arcaba (83).

Un antrenor fericit: Ştefan Stoica

După meci, antrenorul Ştefan Stoica avea mina unui tehnician bucuros, şi zâmbind spunea că „este foarte frumos atunci când câştigi la treilea meci din tot atâtea în deplasare.Cred că suntem pe primul loc dacă s-ar face un clasament numai cu meciurilejucat în deplasare. Aşa cum spuneam, avem o echipă frumoasă, care creşte pe zi ce trece, şi cu ultimile patru achiziţii suntem şi mai puternici. Primul nostru obiectiv este obţinerea primei victorii şi pe teren propriu. Trebuie să spargem gheaţa, şi în etapa următoare, cu Poli Iaşi, să câştigăm primele trei puncte la Mioveni. Referitor la meciul cu Gloria, spun că victoria noastră este meritată şi vreau să-i felicit pe jucătorii noştri pentru dăruirea de care au dat dovadă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email