Victorie!Groapa de gunoi a fost definitiv închisă

Groapa de gunoi aflată la intrarea în Curtea de Argeş dinspre Râmnicu Vâlcea a fost un veşnic motiv de ruşine pentru argeşeni. Turiştii care intrau în oraş în acea zonă aveau parte de o primă imagine de coşmar –hectare de teren acoperite cu gunoaie, mirosuri pestilenţiale vara, haite de câini hămesiţi toamna şi iarna. Acum, groapa a fost închisă printr-un proiect uriaş cu finanţare europeană, proiect implementat la nivelul întregului judeţ.

 

Ce mai urâtă imagine pe care cei care intrau în Curtea de Argeş dinspre Râmnicu Vâlcea o aveau, a fost ştearsă. Groapa de gunoi a municipiului se întindea în faţa ochilor turiştilor pe o suprafaţă de câteva hectare infecte. Acum, în locul gunoaielor este o pajişte acoperită cu zăpadă în mijlocul căreia a fost construită o staţie de transfer a deşeurilor solide.Lucrările de construcție aferente proiectului „Închiderea depozitului Curtea de Argeș, Construirea Celulei 2 și construirea Facilităților destinate Managementului Integrat al Deşeurilor” au început în 2015. Contractul, câştigat de Hidroconstrucţia SA la o valoare de 15,079,706.37 lei, cuprinde toate construcţiile şi măsurile necesare pentru extinderea sistemului de management integrat al deşeurilor solide în zonele Curtea de Argeş, Domneşti şi Costeşti.

Conform anunţului de atribuire a licitaţiei, anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, lucrările prevedeau în primă fază închiderea depozitului neconform de deşeuri menajere Curtea de Argeş. Depozitul Curtea de Argeş închis (inclusiv drum de acces, drum perimetral) are o suprafaţă proiectată de 34300 metri pătraţi. Cantitatea de deşeuri menajere (relocate şi compactate în amplasament) va fi aproximativ 51541.00 metri cubi.

8800 de metri pătraţi, staţia de la Curtea de Argeş

Noua staţie de transfer de la Curtea de Argeş are o suprafaţă proiectată de 8800 metri pătraţi, amplasamentul fiind împărţit în 3 zone principale  – staţie de transfer cu o capacitatea pentru anul proiectat (2013) de 17.463 tone/an, cu o construcţie tip şopron cu o suprafaţă construită de 580,00 metri pătraţi, staţia de compostare cu o capacitate de 14.293 tone/an. Staţia de compostare are două zone principale – zona de recepţie deşeu verde (650 metri pătraţi) – o platforma betonată, zona de compostare (2277 metri pătraţi) – o platformă betonată care va cuprinde punctul verde de colectare care este reprezentat de o hală închisă, cu o suprafaţă construită de 636,60 metri pătraţi.

De asemenea, vor mai fi construite platforme pentru colectarea selectivă a deşeurilor aferent zonei Curtea de Argeş (comunele: Ciofrângeni, Poienari Argeş, Valea Danului, Valea Iaşului), şi zonei Domneşti (comunele: Aninoasa, Brăduleţ, Corbi, Domneşti, Muşăteşti, Nucşoara, Pietroşani, Vlădeşti.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email